Vannmelonpizza – for et vakkert konsept! Friskt og spenstig, avkjølende i varmen, salt og søtt i skjønn forening. Det er musikk i mine ører. Hva med deg? Fristende, ikke sant?
For et pizzavrak som meg er det ikke mye mer enn ordet “pizza” som skal til for å påkalle min oppmeksomhet, men dette tenker jeg fenger de aller fleste som liker vannmelon (og det er vel de aller fleste?). Fnyser du på nesa av blåmuggost kan du bare bytte den ut med fetaost, chèvre eller mild kremost. Stangselleri kan byttes ut med vårløk, og pinjekjernene kan for eksempel erstattes med cashewnøtter eller peanøtter. Fasiten er det DU liker best, akkurat som med vanlig pizza!
Her er det egentlig ingen nøyaktige mål. Beregn gjerne 2-3 stykker eller en hel vannmelonskive pr. person. Blir det snaut er det bare å lage mer – det tar null tid! Det er nemlig svært vanskelig å stoppe når man først har satt tennene i en leskende vannmelonpizza!
Vannmelonpizza med blåmuggost
Ristede pinjekjerner
Vannmelon, i tykke skiver
Blåmuggost, f.eks. Kraftkar, Selbu Blå, Norzola eller lignende
Stangselleri, finsnittet
Smaksolje eller extra virgin olivenolje
Spekeskinke (kan sløyfes)
Nykvernet pepper (kan sløyfes)
Start med å riste pinjekjerner i en tørr stekepanne. Når de har fått litt farge trekkes pannen til side og pinjekjernene avkjøles på en tallerken eller et stykke kjøkkenpapir.
Skjær vannmelon i tykke skiver (2-3 cm). Del opp i 4 eller 6 stykker og la de ligge samlet på et fat eller en tallerken.
Bruk en blåmuggost med kraftig smak og som smuldrer godt. Jeg anbefaler gjerne Kraftkar eller Selbu Blå Kraftig, men bruk den du liker best. Fordel osten utover vannmelonen.
Vask og tørk stangselleri. Finsnitt og fordel utover vannmelonpizzaen. Ringle over litt god smaksolje (ramsløkolje, basilikumolje, chiliolje eller lignende) eller god olivenolje og server med en gang.
Ønsker du å pimpe opp vannmelonpizzaen? Prøv med tynne skiver spekeskinke, som serranoskinke eller strandaskinke, og et dryss nykvernet pepper. Yummi!