Jeg er nysgjerrig på en ting: Har du det som meg og trekkes mot spesielle retter, ingredienser eller råvarer? For eksempel, bare MÅ du ha østers eller har du ennå ikke møtt en sjokoladefondant du klarer å gå forbi? Kjenner du kanskje også en uforklarlig dragning mot egg på pizza?
Det kan være jeg er alene om det med egg på pizza, men det er overraskende mange som har det på menyen, og da er jeg solgt. Det samme gjelder sauser og dressinger med blåmuggost. Og chorizo…
Chorizopølse er en virkelig showstopper for meg. Det er nesten som bacon, som jo passer til det meste, bare med ekstra trøkk i smaken. Den spanske spesialiteten er som en magnet på mine smaksløker, spesielt i kombinasjon med fisk.
Denne herlige pastaretten er nesten for fast food å regne, så rask og enkel er den. Det merker du selvsagt ikke på smaken, for her er det mye godt. Deilig laks, kremet spinatsaus, spicy pølse og parmesanost. Ah, for en fest!
Andre chorizofavoritter er spanskinspirerte vafler og bakt søtpotet med ost og chorizopølse.
Pasta med laks, spinat og chorizopølse (1 porsjon)
80 g tørr pasta (penne eller tagliatelle)
0,25 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 klype chiliflak
0,5 ts tørket persille
30 g babyspinat
0,75 dl matfløte
Salt og pepper
1 ss crème fraîche
100 g laksefilet, i biter
litt olje til steking
20 g chorizopølse, i små terninger
1 ss revet parmesanost
Revet sitronskall
Kok pasta som anvist på pakningen.
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp litt olje i en kasserolle på middels sterk varme og stek løken blank og mør under omrøring.
Tilsett chiliflak, tørket persille og 2/3 av spinaten. Rør om til spinaten har halt sammen. Hell over fløten og la sausen koke opp.
Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak til med salt, pepper og crème fraîche. Rør inn resten av spinaten.
Del laksefileten i passe store biter (bite size) og stek i litt olje på sterk varme i ca. 1 minutt. Større biter må steke litt lenger. Krydre med salt og pepper.
Del chorizo i terninger og stek på middels sterk varme til bitene har fått farge.
Vend ferdig kokt pasta inn i spinatsausen og topp med stekt laks, chorizo, revet parmesanost og litt sitronskall. Mmmm…. Sava så digg!
Denne pastaretten er det beste jeg har smakt ever . Brukte røkelaks første gangen. Helt perfekt det også.
Så utrolig gøy å høre at oppskriften falt så i smak, Mette! Takk for kjempefin tilbakemelding og godt tips til variasjon. AC :-)