Da jeg var liten og ikke fikk spise kake til frokost, bestemte jeg meg for at når jeg bare blir voksen så skal jeg spise hva jeg vil, når jeg vil. Resultatet er at jeg nå spiser vafler til frokost, lunsj og middag. Det finnes nemlig en vaffel for enhver anledning.
Spinatvafler med laks og avokado er for eksempel sabla digg til lunsj eller til å ta med i tursekken. Personlig er jeg svak for varmrøkt laks men røkelaks funker også. Prikken over i’en er den luftige og friske chèvrekremen.
Med grovt mel og havre i røra blir vaflene ekstra mettende og kan brukes til et herlig sandwich stappfull av godsaker. Benytt også muligheten til å bli tømme kjøleskapet for det du måtte ha av rester av melk, fløte, crème fraîche og yoghurt naturell. Litt ekstra syrlig smak i vaflene er bare godt.
Grove vafler med spinat og laks (2 porsjoner)
Vaffelrøre (ca. 2 plater)
0,5 dl hvetemel
0,5 dl grov sammalt hvete
0,5 dl havregryn
0,5 ss sukker eller Fibersirup Gold
0,5 ts bakepulver
0,25 ts salt
Nykvernet pepper
2 dl melk
1 egg
25 g baby leaf spinat, finhakket
Varmrøkt laks
Ruccolasalat
Avokado
Fersk dill
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Pisk sammen egg og melk og spe på det tørre mens du rører hele tiden for å unngå klumper i vaffelrøra. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser hvis du har.
Dekk bollen og la vaffelrøren svelle i ca. 30 minutter. Rør inn finhakket spinat rett før du er klar til å steke vaflene.
Stek vaflene i vaffeljern eller som pannekaker i en stekepanne. Denne oppskriften gir 2 store vaffelplater i mitt vaffeljern, Wilfa Hjerte Stor Piip, stekt i 6 minutter på termostatinnstilling 5.
Server spinatvaflene lune, med varmrøkt laks, ruccolasalat, avokado, dill og en frisk og luftig chèvrekrem.
Chèvrekrem
30 g chèvre kremost eller Snøfrisk
2 ss kremfløte
Salt og pepper
Pisk sammen romtemperert kremost og kald fløte til du har en luftig ostekrem. Smak til med salt og pepper.