pepperkakebrownies til jul
Bakst, Dessert, Kake

Pepperkakebrownie til jul

Hvis du har fulgt litt med på de siste innleggene her på bloggen så aner du kanskje at jeg har havnet inn på et spor. Først var det pepperkakefudge, så julekonfekt med pepperkakefudge og nå pepperkakebrownie. Du skjønner sikkert tegningen…

pepperkakebrownies til jul

Brownies er vidunderlig kladdete, mørk og mektig kake som ikke egentlig trenger noe ekstra stasj. Men så ville det seg slik at jeg hadde litt smeltet sjokolade til overs etter den før nevnte konfekten og tenkte at brownies var en lur måte å bli kvitt den på. Og derfra ballet det bare på seg med pepperkakekrydder og polkastenger. Det kan virke som det er litt for mye av det gode, men det er jo bare jul en gang i året, ikke sant? Jeg er ganske så sikker på at du vil like denne kaka ;-)

Pepperkakebrownie

200 g 70% kokesjokolade
200 g smør
400 g sukker
4 egg
180 g hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 ts kanel
1,5 ts ingefær
0,75 ts nellik
0,75 ts kardemomme
40 g polkastenger/peppemyntedrops (kan sløyfes)

Sett ovnen på 175 grader. Kle en firkantet kakeform på ca 23×23 cm med bakepapir. Du kan også bruke liten langpanne eller springform (22-24 cm dia.).

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett sjokolade i biter og rør sammen til alt er smeltet. Avkjøl.

Visp egg og sukker lett sammen (ikke eggedosis). Rør inn den avkjølte sjokoladeblandingen.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og krydder og bland til du har en klumpfri kakerøre – uten å jobbe for mye med den.

Hell kakerøren over i formen og dryss over grovhakkede peppermyntedrops.

Stek på rist nederst i ovnen i 30-40 minutter. Sjekk etter 25 minutter med en kakepinne. Brownies blir aller best når de ikke er helt gjennomstekt, så det kan godt være litt røre igjen på pinnen.

La sjokoladekaken avkjøles helt i formen før den veltes ut og skjæres opp i deilige små munnfuller. Et lite dryss melis på toppen er også ganske fint og skjuler at toppen sprekker (noe den alltid gjør hos meg i alle fall).

pepperkakebrownies med polkastenger

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.