Ristede gresskarkjerner er salt og sprøtt og totalt umulig å slutte å spise når man først har startet. De små kjernene puffer seg opp og nærmest popper av glede når de ristes i ovnen. Smaken kan minne litt om popcorn (synes jeg, da), og når jeg først har begynt… Vel, la meg bare si at det beste er å gi bort godsakene så fort som mulig. På den måten kan andre også kan bli like hekta og jeg slipper å være alene om galskapen…
Hvis jeg mot formodning klarer å la være å spise opp alt som om det ikke skulle finnes en morgendag, er de ristede gresskarkjernene superdigg som garnityr til salater og supper. Gresskarsuppe, for eksempel. Men det er kun hvis det er noe til overs, da…
Prøv også hjemmelagde chilinøtter – nesten like avhengighetsdannende!
Ristede gresskarkjerner
- 350 g gresskarkjerner (gjerne økologiske)
- 1 ss olivenolje
- 1-1,5 ts salt
Slik gjør du:
- Kok opp vann i en kasserolle. Trekk bort fra varmen og tilsett gresskarkjernene. La de trekke i 15 minutter.
- Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Hell av vannet og fordel kjernene utover to bakepapirkledde stekebrett og la de tørke i ovnen i 5 min.
- Ringle over olje og finkornet salt. Rør om.
- Stek midt i ovnen, i 10-12 minutter. Rør om underveis. Kjernene kommer til å poppe underveis – og det er helt greit!
- Avkjølt helt før gresskarkjernene fylles på glass og i gaveposer.
Jeg kan sikkert også nevne at gresskarkjernene kan oppbevares tørt og mørkt og blablabla, men for å være helt ærlig: de kommer ikke til å vare lenge nok til at du får bruk for oppbevaringstipsene!