Hjemmelagde daddelkuler er nesten som konfekt for meg. Konfekt jeg kan kose meg med hver dag. De har faktisk vært på litt av en reise: De har gått dra å være til en litt kjip, sunn erstatning for “ekte” godteri til å bli en stor stjerne på snackshimmelen.
For meg var dadler noe mormor satt frem til jul, bare for å fjerne dem over nyttår. Men ikke nå lenger. Nå er det jo mulig å få dadler som smaker både det ene og det andre. Som for eksempel lakris – og jeg elsker det!
Prøv også disse herlige energikulene med bringebærpulver.
Når jeg lager disse kulene selv, kjøper jeg store, myke og saftige dadler. Det er viktig for å få riktig konsistens på massen når jeg skal trille kulene. Og så bruker jeg de nøttene jeg liker best eller har tilgjengelig. Det blir ofte valnøtter eller mandler, men pistasjnøtter er også veldig godt.
Jeg liker daddelkulene best når de er litt faste og oppbevarer dem derfor i kjøleskapet. Ulempen med det er at det er altfor lett å snike til seg en liten godbit hver gang jeg åpner kjøleskapet …
Daddelkuler med lakris og nøtter (ca. 18 stk.)
- 100 g nøtter (mandler/hasseløtter/valnøtter)
- 100 g saftige, myke dadler
- 1 ts søt eller salt lakrissirup (eller annen sirup)
- 1 klype salt hvis du bruker søt sirup
- Lakrispulver
Slik gjør du:
- Ha nøttene i en food processor og kjør kjapt et par runder til de er govt hakket.
- Lag et lite snitt på langs i hver daddel og fjern steinen. Ha dadlene i food processoren sammen med lakrissirupen og kjør alt til en jevn masse. Smak til med salt om nødvendig.
- Bruk hendene og trill små kuler (ca. 10 g pr. kule). Hvis du synes det er litt klissete så kan du prøve med litt olje eller vann på fingrene. Rull kulene rundt i en skål med lakrispulver. Du kan også bruke kakopulver hvis du heller vil det.
- Sett daddelkulene i kjøleskapet ca. 1 time slik at godbitene får satt seg.