Om meg

AC_triacDet er ingenting i veien med å være singel, men det er enda bedre å være enestående!

Jeg heter Anne Cathrine, kommer fra Kristiansand og jobber som grafisk designer. En venninne fortalte meg en gang at hun var “enestående”, ikke singel. Som medsøster med samme sivilstatus likte jeg utrykket svært godt. Derav tittelen på bloggen.

Utgangspunktet mitt for å skrive om mat, er dette: Jeg liker å lage mat, spise mat, snakke mat og lese mat(oppskrifter). Men som “enestående” har jeg ikke vært veldig flink til å kokkelere kun til meg selv. Jeg har rett og slett ikke orket stå på kjøkkenet i timesvis, for så å sluke resultatet på 5 minutter foran TV’n. Det har blitt mye frossenpizza, for å si det sånn.  Så… Jeg lager mat til meg selv (og litt til andre), tar bilder av resultatet og legger det ut her. Hyggeligst er det når man kan dele matopplevelsene med andre.

Alle oppskriftene jeg legger ut er testet ut på mitt lille kjøkken. Jeg krediterer opphavet til rettene med mindre jeg har gjort så mange endringer at de ikke lenger ligner. Bildene er mine egne. Vær snill å spør om tillatelse før de brukes andre steder.

Oppskriftene kommer fra ymse steder. Noen har jeg fått på mail av matglade venner og kolleger. Noen har jeg funnet på nett. Og noen er fra matbøker jeg har i bokhylla. Jeg modifiserer gjerne oppskriftene –  legger til og trekker fra ingrediener i forhold til hva jeg har tilgjengelig.

Generelt er matoppskrifter basert på å mette 4 personer/porsjoner. Oppskriftene jeg legger ut er justert ned til 1 porsjon (med unntak av kaker, brød o.l.). Ønsker du å bruke oppskriftene til flere er det stort sett så enkelt som å bruke gangetabellen. Når det er sagt, så er det nok lurt å holde litt igjen på krydderet når du skal lage til flere. Det er bedre å smake til med litt og litt til du finner den rette balansen.

Ønsker du kontakt med meg kan du sende meg en mail på
ac (at) enestaaendemat.no