Ovnsstekte vårruller

Dette er asiatisk slow-food. Frityrstekte vårruller er en langt vanligere og raskere rett. Men jeg er ikke så overvettes glad i frityrstekt mat. Kan jeg benytte stekepannen eller ovnen, så foretrekker jeg det. Litt sunnere er det vel også. Disse vårrullene blir sabla sprø og fine, og smaken er himmelsk. Da er det verd den ekstra ventetiden, spør du meg.

vårruller med dippsaus

Ovnsstekte vårruller (6-8 stk.)

Fyll:
100 g kjøttdeig av svin
50 g finkuttet/revet gulrot
50 g finkuttet kål
1 ss finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss finhakket ingefær
1 ss finhakket chili (kan sløyfes)
2 ts soyasaus
1 ts ketjap manis (søt soyasaus)
Salt og pepper
Olje til steking
50 g reker, finhakket

6-8 stk. vårrullpapir
Vann
1 ss olje (soya, raps eller solsikke)
1/2 ts sesamolje

Stek alle ingrediensene (ikke rekene) i litt olje, til grønnsakene er blitt møre og kjøttdeigen er gjennomstekt. Avkjøl. Tilsett rekene og bland godt.

steg for steg hvordan man breder vårruller

Legg 1-2 ss fyll midt på vårrullpapiret. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann (eller et pisket egg) slik at vårrullen blir «forseglet». Legg de ferdige vårrullene på bakepapir, på et stekebrett. Bland 1 ss olje (soya, raps eller solsikke) med 1/2 ts sesamolje. Pensle hver vårrull godt med oljeblandingen. Stekes gyldne og sprø i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

vårruller med dippsaus

Dipsaus:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss limesaft
1 ss hvitvinseddik
1 ss fiskesaus
1/4 ts salt
1/2 ss sukker
0,25 dl vann
1 ss fersk koriander, finhakket

Bland alle ingrediensene sammen i en skål. Rør til sukker og salt er oppløst. Klar til dippings!

TIPS 1: Ha gjerne en liten råkostsalat og ris til vårrullene, så blir det en fullverdig middag.

TIPS 2: Lag en dobbel, eller firdobbel, porsjon og frys de vårrullene du ikke orker å spise opp. Så er det bare å tine og varme opp i ovnen neste gangen lysten på vårruller melder seg.

Print Friendly
Arkivert under Middag, SnacksStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

51 Responses to Ovnsstekte vårruller

  1. Eva K. sier:

    Smart å steke de i ovnen. Blir nok litt mindre kalorier om man gjør det på den måten :-)

  2. Ida H. sier:

    Åh, nydelig! Tror jeg må stikke innom «innvandrerbutikken» i byen og kjøpe vårrulldeig i morgen.

  3. ina sier:

    2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
    Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
    Velkommen!

  4. ida sier:

    Hei! Elsker bloggen din. Det var her jeg fikk inspirasjon til å lage mine egne vårruller, de ble supergode! Meen jeg fikk de ikke til å bli «sprø». Jeg har prøvd med filodeig og rispapir/vårrullpapir uten hell, det ble mer seigt enn sprøtt.. Steker de forståvidt lenge og snur de ofte. Har du noen andre tips til at de blir bedre? Alt mottas med stooor takk! :D

    • ENEstående Mat sier:

      Så gøy du finner inspirasjon på bloggen min :-) Når det gjelder vårrullene: Jeg bruker kun vårrullpapir (spring roll paper fra asiatisk butikk). For å få de mer sprø kan det være at du må pensle mer med olje før og under steking…. Og husk at vårrullpapirene må være tinte og tørre når du legger på fyllet. Men ja, de blir nok litt mindre sprøtt enn om de var frityrstekte.

  5. Lena sier:

    Helt fantastiske vårruller! Jeg laget 3-dobbel porsjon og frøys ned, og de smaker like godt når de blir varmet opp igjen! Pluss at jeg doblet chilimengden…. Mmmmmm! Ny favorittmat, så takk skal du ha!

  6. Christi sier:

    Ser kjempegode ut ! Tips : Frys ned vårrullene du ikke skal spise FØR du steker de. Da smaker de som nylagde når du steker de i ovnen fra fryst tilstand senere. Det er også lurt å legge de på et fat i fryseren slik at de fryser uten å komme i kontakt med hverandre. Når de er gjennomfryste kan du legge alle i en pose uten å være redd for at de fryser sammen til en stor vårrullklump. Jeg lager disse hele tiden og er alltid glad når jeg kan ta ut en hjemmelaga vårrull til nattmat :D

  7. Hei, kjempe glad for denne oppskriften, og at vårrullene kan stekes i ovnen. Det har jeg aldri prøvd før, og de blir som regel alltid så fettete. Likte ideen at jeg kan fryse de ned og ta de opp ettersom jeg har lyst på de. Vanligvis blir de veldig bløtt av og stå i kjøleskapet, og så varmet opp.

    • Vårrullene var saftig og kjempe gode..jeg lagde 43 før jeg gikk tom for fyll:) Sønnen min har bestilt allerede til å ha med seg hjem, så de var en hit!!!

      • ENEstående Mat sier:

        Så gøy at vårrullene falt i smak. Jeg kan godt spise frityrstekte vårruller ute en gang i blandt, men hjemme på mitt kjøkken er det ovnsstekte som gjelder. Følg me: i morgen legger jeg ut en ny versjon av vårrullene med spennende spicy fyll :-)

  8. Oda sier:

    Yummy! Aktuelt på Matbloggerne. :)

    Oda

  9. Tilbaketråkk: Ovnsstekte vårruller 2.0 | Enestående Mat

  10. Night_eater sier:

    Nydelig.

  11. Anja sier:

    Mmm..høres nydelig ut.nå står første vårrullbrett i ovnen. Super oppskrift til sønnens min vennegruppe imorgen:)

  12. Kamilla sier:

    Ååååå, fyttigrisen så godt dette var! Jeg lot noen hoppe over ovnen og være forrett i kveld. Fantastisk! Jeg er så glad i bloggen din, finner mye inspirasjon her og masse lyst til å kose meg på kjøkkenet. Tusen takk:)

  13. Pia sier:

    Bruker du hodekål eller kinakål i denne oppskriften?

  14. Kamilla sier:

    Jeg har prøvd med kinakål, og det ble veldig godt. 90-tallet kommer tilbake på mange måter :-)

    • ENEstående Mat sier:

      Så bra! Takk for tipset :-)

      • Kamilla sier:

        I dag fant jeg en ny vri. Jeg hadde veldig lyst på vårruller, men hadde ikke noe kjøttfarse, så løsningen ble en strimlet svinekotelett som fikk en runde i stavmikseren. Nok en ting jeg kommer til å lage selv heretter :)

  15. Jeanette S. sier:

    Denne skal jeg lage i morgen, har kuttet opp endel grønnsaker allerede, og gleder meg til å slippe frityren. Fikk en liknende hos en venninne forrige uke, med nudler, men syns personlig det ikke er nødvendig når man har rispapir/filodeig. Blir spennende å se om jeg får dette til ;-).
    Flotte bilder!

    • ENEstående Mat sier:

      Lykke til i morgen! Har en oppskrift med nudler også, men enig i at det ikke trengs :-)

  16. Tilbaketråkk: Oppskrifter for våren

  17. Arvid sier:

    Hei,
    Prvøde denne i dag, og har et par spm..
    Hvordan vårrullpapir bruker du? Jeg brukte risark som jeg måtte legge i bløt før jeg brukte de, men syntes ikke det fungerte noe særlig, de ble ikke sprø. Og snur du vårrullene underveis i stekingen slik at de blir sprø både under og over?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Arvid!
      Jeg kjøper vårrullpapir i importbutikken på hjørnet (spring roll står det på pakken, og de har forskjellige størrelser). De ligger i frysen. Behøver bare tines og er så klare til bruk. Ingen bløtlegging nødvendig, og de blir sprø.
      Det hender jeg snur rullene underveis, men ikke alltid. Oljen glir av og legger seg under så de blir gjerne sprøe av det. Men det er ingenting i veien for å snu etter halvgått tid.

  18. Lungoland sier:

    Hei!

    Vi prøvde rullene dine i helga – dog i frityr – de ble himla digg! :)
    Takk! http://lungoland.wordpress.com/2013/12/17/varruller-som-ruler/

    hilsen Maja :)

  19. elisabeth brekke sier:

    Hei, ser supergodt ut. Hvis jeg har lyst å lage en vegetarisk variant – tror du det holder å bare kutte ut svinekjøttdeigen eller bør jeg da tilsette noe mer?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Elisabeth!
      Du kan tilsette kokte nudler for eksempel. Eller velge å ha i mer av grønnsakene. Eller mer reker, hvis du kan ha det… Lykke til :-)

  20. Frank sier:

    Takk for flott oppskrift! Har testet den og brukte scampi. Helt nydelig. Neste gang skal jeg la ingrediensene avkjøle seg litt, så slipper jeg to vårullark pr vårrull. mvh Frank

  21. Pia nannestad sier:

    Hei. Har laget vårullene klare til steking. Skal servere di i morgen. Lurer på om det er best å fryse di eller om jeg kan legge di ustekt i kjøleskapet til i morgen?? Er redd for at di skal bli myke og ikke blir sprø når jeg steker di i morgen. Hjelp,..?..?….?..

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Pia! Er redd svaret mitt kommer noe sent… Hvis vårrullene er godt dekket til så de ikke tørker ut regner jeg med det er greit at de ligger over natten før de stekes.
      Lykke til!

  22. Nina sier:

    Det som også er kjempegodt, er å ha tacofyll i vårullene , dette er mye sunnere enn tacoskjell.
    Dette er en kjempehit når vi får besøk på hytta. Tines på ca 100 grader blir kjempesprø.
    Serveres med tacotilbehør.

  23. Amanda sier:

    Hei! Jeg har kjøpt fryst vårrullpapir, er det mulig å fryse vårrullene igjen etter at jeg har laget dem og tint papiret?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Amanda! Det er ikke noe problem å fryse vårrullpapiret på nytt. Jeg bruker også alltid vårrullpapir fra frysen.

  24. Tilbaketråkk: olje ovn | hjemoppvarming.com

  25. Cathrine sier:

    Hei!
    Jeg lurte på hvor lenge de holder seg i frysen?? :) Skal ha en fest i januar, er det for tidlig å lage de nå og fryse de?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Cathrine! Beklager sent svar. Jeg har dessverre ingen erfaring med at vårullene blir liggende så lenge i frysen. Uansett forringes smak og kvalitet når mat blir liggende for lenge i frysen. Jeg ville kanskje ikke laget de lenger enn 2-4 uker før festen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *