Sabla god sennepssaus

27 Flares Filament.io Made with Flare More Info'> 27 Flares ×

Store familiehemmeligheter er i ferd med å bli avslørt! Endelig har jeg fått hendene mine på oppskriften til mammas deilige sennepssaus. Den gjør seg like godt til røkelaks, gravlaks, juleskinke, salt lammelår og sylte, og er fast innslag på julemenyen i det Gulbrandske hjem. Den kan sågar brukes til å lage sabla god sennepssild!

Sabla god sennepssaus
4 ss grov sennep (Idun)
1 ss sukker
1 ss 7% eddik
3 ss olje (uten smak)
4 ss lettrømme
2 ss klippet dill
Salt og pepper

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. Smak til med salt og pepper. Ha over på et rent og tett glass for oppbevaring i kjøleskapet. Denne sausen er perfekt følge til mammas deilige gravlaks.

Tips: Oppbevares sausen i et tett glass i kjøleskapet har den samme holdbarhet som rømmen du bruker.

Print Friendly
27 Flares Twitter 1 Facebook 26 Pin It Share 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 27 Flares ×
Arkivert under Saus, TilbehørStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

13 svar til Sabla god sennepssaus

 1. Siv sier:

  Den sennepssausen ser bare himmelsk ut!! Kan jeg bruke den som tilbehør til lutefisk?

  • ENEstående Mat sier:

   Hmmm… det har jeg i grunnen ikke tenkt på. For meg er det en kald saus til kalde retter, men den kan helt sikkert erstatte vanlig sennep til lutefisk. Den har jo en smak av dill man ikke kommer utenom, men det burde ikke stå i veien for at det blir godt for det :-)

 2. Bjørg sier:

  Hei
  Jeg lager lignenede saus,men når det lages store porsjoner lages den uten rømme og tilsetter så rømme bare i den porsjo nen som settes frem- da har du saus i flere uker.
  Bjørg

 3. Torill sier:

  I går laget jeg denne sausen, den smakte kjempegodt. Pleier å lage en annen, men den er det en del jobb med. Denne var jo kjempeenkel :o)

 4. anne bævre espeli sier:

  bonsoir!!! dette er en supersaus!! var skikkelig i beita da jeg haddemed gravlaks til franske venner, og krukken med kjøpe-sennepsausen var gått ut på dato: vips; denne reddet kvelden!! særs vellykket!! og mye bedre enn den på glass!! tusen takk et merci beaucoup!!!
  anne

 5. Tilbaketråkk: Sabla god sennepsild! | Enestående Mat

 6. Tilbaketråkk: Mammas gravlaks | Enestående MatEnestående Mat

 7. Rune sier:

  Passer utmerket til lutefisk også. Tok bort dill og litt sukker dog før jeg varmet den ferdige sausen raskt opp til kokepunktet før servering. Kjempe god!! :)

 8. Astrid Johnsen sier:

  Følte plutselig for å lage denne sausen i kveld, men vel, ikke alt man har i hus, må bruke det som er tilgjengelig. Bor i Spania, så Idun grov sennep er ikke så enkelt å få tak i, ei heller rømme.
  Brukte grov Dijon samt Creme Fraiche. Creme Fraichen hadde jeg benyttet før, den var tilsatt dill og ei sitronskive, men greit nok. Uansett, kjempegodt ble det, den skal nå stå og godgjøre seg mens jeg venter på gravlaksen! Kjøpte inn og la i frysern i dag. Gleder meg til resultatet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

27 Flares Twitter 1 Facebook 26 Pin It Share 0 Email -- Filament.io 27 Flares ×