Blomkålsuppe – Indian style

100 Flares Filament.io Made with Flare More Info'> 100 Flares ×

På lørdag var det duket for februarutgaven av Tordenskjolds Suppekjøkken, og jeg hadde lyst til å overraske gjestene mine litt. Gi smaksløkene deres en aldri så liten utfordring. Og det gjorde jeg med denne indiskinspirerte blomkålsuppa som jeg fant på www.matpaabordet.com.

blokkalsuppe_indisk_1

Utseende, farge og smak går i stikk motsatt retning av hva man vanligvis forbinder med blomkålsuppe, så det tar litt tid før alle sansene klarer å registrere hva det er man faktisk smaker. Det er en kraftig, smaksrik og eksotisk suppe, og smaksløkene blir garantert overrasket og lykkelige, men du skal nok lete en stund før du gjenkjenner blomkålen…

Blomkålsuppe – Indian style (1 porsjon)
20 g løk
1 cm fersk ingefær, skrelt (4 g)
1/4 rød chili, uten frø (4 g)
2 fedd hvitløk (4 g)
1 ss solsikkeolje
1/4 ts malte korianderfrø
1/ ts spisskumin, malt
1/8 ts gurkemeie
1/8 ts garam masala (indisk krydderblanding)
150 g blomkål, i små buketter
100 g hermetiske tomater, hakkede
3 dl grønnsakskraft
Frisk koriander, finhakket
Yoghurt naturell

Start med å klargjøre alle ingrediensene. Ha løk, ingefær, chili og hvitløk i en urtehakker (eller bruk en stavmikser). Kjør ingrediensene til en jevn masse. Mål opp krydder i en skål, og del blomkålen i små buketter.

Sett en passe stor kasserolle på middels varme og ha i oljen. Tilsett løkblandingen og stek til det begynner å få litt farge. Ha i krydderblandingen og rør om. Tilsett blomkålbukettene og rør om igjen. Ha til slutt i hakkede tomater og kraft. Kok opp og la alt småputre under lokk til blomkålen er helt mør. Det tar ca 20 minutter.

blokkalsuppe_indisk_2

La suppen avkjøle litt før du bruker en stavmikser eller blender til å kjøre alt til en glatt purésuppe. Kok opp igjen, smak til med salt om nødvendig, og server med frisk koriander og yoghurt på toppen.

TIPS: Ha noen lettkokte blomkålbuketter i suppa hvis du savner litt tyggemotstand.

Denne deilige oppskriften fant jeg på Inas fine matblogg: www.matpaabordet.com

Print Friendly
100 Flares Twitter 2 Facebook 87 Pin It Share 11 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 100 Flares ×
Arkivert under Middag, Suppe, Tordenskjolds suppekjøkkenStikkord: , , , , Bokmerk permalenken.

10 Responses to Blomkålsuppe – Indian style

  1. Lone Mikkelsen sier:

    Det var kjempe godt!

    • ENEstående Mat sier:

      Det synes jeg også :-) Og så var det så koselig at du tok med Mikkel, selv om han ikke var begeistret for hverken suppa eller brødet ;-)

  2. Dette skal jeg LETT lage til middag snart! Den går rett i ukemenyen, tusen takk for nok en superlekker oppskrift!

  3. Tilbaketråkk: Nigella scones | Enestående Mat

  4. Mariel sier:

    Tusen takk, Anne Cathrine! Denne suppen var megagod og virkelig noe jeg skal ha med meg videre. Supert at blomkålen på ny blir introdusert i mitt kosthold.

  5. Tilbaketråkk: a quiet friday | gago & sol

  6. Ingrid sier:

    Denne var heeeelt fantastisk!! Har du prøvd å fryse den?

    • ENEstående Mat sier:

      Hei Ingrid!
      Beklager sent svar. Jeg har ikke forsøkt å fryse akkurat denne suppa, men har fyst ned andre grønnsakssupper tidligere uten problem. Ser ikke noen grunn til at ikke denne skal kunne fryses heller.
      Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

100 Flares Twitter 2 Facebook 87 Pin It Share 11 Email -- Filament.io 100 Flares ×