Nigella scones

Jeg har nettopp oppdaget en ny type frø: nigellafrø. De er selvsagt ikke nye, det er bare jeg som er litt treig… Nigellafrø er ofte brukt på nanbrød, i risretter og til pickles, og de kan løfte selv den enkleste bakst både i smak og utseende – som disse superenkle sconsene. Frøene er svært aromatiske og har en god smak av svak karve og pepper. Og så er de utrolig fotogene, da ;-)

nigellascones_1

Nigella scones (6-8 stk.)
250 g hvetemel
0,5 ts salt
2,5 ts bakepulver
50 g kaldt smør, i terninger
1,5-2 dl lettmelk
Yoghurt naturell, til pensling
Nigellafrø

Sett ovnen på 230 grader. Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Smuldre i kaldt smør. Tilsett melk, og arbeid deigen sammen for hånd. Det skal ikke være for klissete. Legg deigen på melet underlag og kjevle ut til en 1 cm tykk leiv. Bruk en rund form (ca 8 cm Ø) til å stikke ut emner som legges på bakepapirkledd stekebrett. Alternativt: Del deigen i emner på ca 60-80 g. Form boller som presses flate før de legges på stekebrettet.

Pensle hver scone med litt yoghurt naturell (eller melk) og strø på nigellafrøene. Stek midt i ovnen i ca 10 minutter, og avkjøl på rist.

nigellascones_2

Server ferske nigella scones til frokost, med litt smør, ost og syltetøy. De er også sabla gode til suppe, som for eksempel til indisk blomkålsuppe.

TIPS 1: Prøv nigellafrø på hjemmelagde knekkebrød – bare dryss noen frø på toppen før knekkebrødene settes i stekeovnen. En høydare, spør du meg.

TIPS 2: Finner du ikke frøene i butikken? Bestill på nett: Tea and Coffee Shop

Print Friendly
Arkivert under Bakst, Frokost, TilbehørStikkord: , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Nigella scones

 1. Får også kjøpt nigellafrø på såkalte «innvandrerbutikker» – samt butikkene som heter TGR (finnes på Arkaden og i Bogstadveien i Oslo, http://www.tgr-stores.no/) bare for å slenge den informasjonen ut i veven.

  Superfine bilder, nå fikk jeg dødslyst på scones! Har jo kjøpt nigellafrø – så nå er det jo bare å sette i gang (etter jobb, kanskje i morgen, assa – ting drar ut i tid!)

  • ENEstående Mat sier:

   Takk for info! Jeg befinner meg jo ute i «provinsen» så det er fint at andre deler slikt ;-)

   du burde virkelig ta deg tid til sconsene. koster ikke mer enn en halvtime :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *