Restemat: sandwich med marinert svineknoke

Her er en setning jeg ikke trodde jeg noensinne ville uttrykke, hverken skriftlig eller verbalt: Aldri har jeg vært mer glad for å ha rester av kokt svineknoke… Er det ikke herlig hvordan det er de uventede detaljene som virkelig fargelegger hverdagen?

sandwich med marinert svineknoke

Av en eller annen grunn har restemat en litt dårlig klang for mange, meg selv inkludert. Ikke vet jeg hvorfor, men jeg kan love at det ikke finnes noe som helst mindreverdig ved denne godbiten, i alle fall. Faktisk er det så godt at jeg tror du innen kort tid vil sette svineknoke eller ribbesteik på menyen kun så du kan meske deg med denne hotte sandwichen…

Sandwich med marinert svineknoke (1 porsjon)

Marinade
1 ts ketjap manis (søt soyasaus)
1 ts soyasaus
0,5 ts kinesisk five spice-krydderblanding
En klype grovt salt
0,5 cm fersk ingefær, revet
1 lite fedd hvitløk, revet
50 g kokt svineknoke

Chilimajones
1 ss majones
0,5 ts Siracha chili saus

Syrlig salat
1 ss hvitvinseddik
1 ts hvitt sukker
Salt
0,5 gulrot
0,25 slangeagurk

0,5 grov baguette
1 salatblad (gjerne hjertesalat)
Rød chili (kan sløyfes)

Lag marinaden: Fjern skall på ingefær og hvitløk og rasp på et fint rivjern. Rør sammen med ketjap manis, soyasaus og five spice-kryddeblanding i en bolle. Smak til med en klype salt.

Ha kjøttet i bollen sammen med marinaden og bland godt. Ønsker du litt lunk på kjøttet kan det varmes opp med litt olje i en stekepanne.

sandwich med marinert svineknoke

Chilimajones: Rør sammen majones og Siracha chilisaus og sett til side.

Syrlig agurk- og gulrotsalat: Bland eddik, sukker og litt salt i en bolle og rør om til sukkeret er løst opp. Bruk en rotskreller, en skarp ostehøvel eller mandolin og kutt tynne strimler på langs av gulrot og slangeagurk. Vend strimlene i  dressingen.

Skjær baguetten på langs men ikke skjør helt gjennom. Legg revne salatblader i åpningen. Klem ut så mye væske som mulig av den syrlige salatmiksen og legg på baguetten. Topp med deilig marinert svinekjøtt, chilimajones og frisk chili.

Oppskriften er inspirert av Donal Skehans Bahn Mi Sandwich og MatPrats tapasribbe.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Lunsj, MatpakkeStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *