Rabarbrasyltetøy med chili

Rabarbra seiler opp som en av mine absolutte favoritt-ingredienser og hvert eneste år går jeg bananas i alle rabarbrabedene jeg får lov til å plyndre. Det har ført til en pen liten samling forskjellige måter å benytte den syrlige grønnsaken på. Og jeg er langt fra ferdig…

rabarbrasyltetøy med chili

Det jeg liker best er hvor godt rabarbra passer sammen flere andre av mine favorittsmaker: vanilje, kanel, ingefær og chili. Sistnevne er kanskje det du forbinder oftest med syltetøy (hvis man ser bort fra chilimarmelade) men FOR en kombo dette er! Den friske smaken til rabarbraen og styrken fra chilien passer perfekt sammen og blir til et ganske så frekt tilbehør til ostefatet. Der ligger det nemlig en brie og trygler etter å bli koblet med den heiteste daten på bordet…

Rabarbrasyltetøy med chili

1 kg rabarbra, vasket og kuttet i biter
1 rød chili, finhakket
500 g sukker
Saften av en sitron

Vask rabarbrastilkene godt og tørk med kjøkkenpapir. Del stilkene i like store biter, ca 2-3 cm lange. Finhakk chilien, og behold gjerne frøene dersom du vil ha kick i smaken.

Bland sammen rabrabra, chili, sukker og sitronsaft i en stor bolle eller kasserolle og dekk til. La det stå og marinere 1-2 timer, eller over natten.

Varm opp rabarbrablandingen på svak varme og rør om til alt sukkeret har smeltet. Øk temperaturen og la syltetøyet koke opp under omrøring. Senk varmen igjen og kok videre til rabarbrasyltetøyet tykner. Igjen er det viktig å røre jevnlig slik at ikke syltetøyet svir seg. Tro meg, det skjer raskere enn du tror…

Hell rabarbrasyltetøyet over på varme, sterile glass og sett på lokk med en gang. La syltetøyglassene avkjøles på benken, og så er det bare å glede seg til neste brødskive med brie og spicy rabarbrasyltetøy.

rabarbrasyltetøy med chili

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Frokost, TilbehørStikkord: , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Rabarbrasyltetøy med chili

  1. Rabarbra er jo bare helt nydelig. Kjekt at det kan brukes til så mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *