Potet- og purreløksuppe

Det er ingen tvil om at det er høst ute og hungeren for en god, varm suppe melder seg. Det er første gang har jeg laget potet- og purresuppe, men det var overraskende raskt og lett. Ja, det tok litt lenger tid og litt mer planlegging enn Toro, men så koste jeg meg desto mer med resultatet. Jeg kommer garantert til å lage denne igjen…

potet og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe (1 person)

100 g med det hvite fra purren, skivet
1/2 fedd hvitløk, hakket
200 g skrelte poteter, i små terninger
1 ts smør
5 dl vann
1 terning grønnsakskraft/buljong
1-1,5 dl fløte eller melk
En liten kvast fersk timian eller 1/2 ts tørket timian
1/4 laurbærblad
Litt tabasco
Salt og pepper

Fres purren og hvitløken litt i smøret. Tilsett poteter, timian og laurbær, hell over vann og kok opp. Tilsett buljongterning/fond og kok alt i ca 20-25 minutter. VIKTIG! Fjern krydderkvast og laurbærblad! Så kjøres alt glatt i mikser eller med stavmikser. Tilsett fløte og kok opp. Bruker du kaffefløte eller lettmelk bør suppen kun varmes opp – IKKE koke. Smak til med tabasco, salt og pepper.

Servering: dryss litt av den grønne delen fra purren på toppen, sammen med finhakket paprika. Ha gjerne et par dråper god olivenolje på også.

TIPS: Strø sprøstekt bacon/skinke i terninger på suppen for det lille ekstra…

Basisoppskriften fant jeg i Familiekokeboka av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen (jeg anbefaler virkelig denne boka for alle som liker å lage mat)

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Kjøttfri mandag, Middag, SuppeStikkord: , , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Potet- og purreløksuppe

  1. Ingvild sier:

    Så lurt med tabasco i. Det skal jeg jammen prøve neste gang.
    Jeg sto og vurderte å kjøpe kokeboka til Alfsen og Gausdal i går. Den så veldig fin ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.