Kylling i grønn karri

Her er en «blast from the past». Oppskriften har jeg hatt i mange Ã¥r og pÃ¥ et tidspunkt var det en av mine høydare pÃ¥ kjøkkenfronten. SÃ¥ kom den fatale ettermiddagen da jeg inviterte en venninne med litt «sart» gane over pÃ¥ middag. Jeg lagde retten med en ny type karripasta jeg aldri hadde smakt. Jeg brukte samme mengde karri som alltid og resultatet var katastrofalt sterkt. Godt, men uspiselig…

kylling i grønn karri

Oppskriften er tatt frem fra glemselen, sausen lages for seg selv, og eple er lagt til etter innspill fra min kollega, Inger May. Resultatet er supert og kylling i grønn karri er igjen en sikker vinner!

Kylling i grønn karri (1 porsjon)
1 kyllingfilet, i strimler
1 ss olje
Salt og pepper

2 små sjalottløk, delt i 4
1/3 pakke sukkererter
1/2 smakspaprika, i strimler
1/2 eple i biter
100 g kokt ris, gjerne basmatiris

Saus:
1-2 ts grønn karripasta
1 fedd hvitløk, hakket
1/2 ts kanel
1/4 lime, saft og revet skall
ca 1/2 cm fersk ingefær, revet
1-2 ts brunt sukker
1 1/2-2 dl lett kokosmelk

Jeg lager først sausen for seg. Ha karripasta, hvitløk, kanel, ingefær, limesaft og -skall og sukker i en liten kasserolle. Rør sammen og tilsett kokosmelk. Kok opp og smak til med mer kokosmelk, sukker, salt/pepper – det kommer an pÃ¥ hvor sterk du vil ha sausen. OBS! Det er viktig Ã¥ være litt forsiktig med karripastaen hvis du ikke kjenner til den. De forskjellige produsentene har veldig varierende styrke og sausen kan lett bli altfor sterk.

Varm wok/panne til det ryker av den. Tilsett olje og romtemperert kylling i strimler. Rør hele tiden med stekespade til kyllingen har fÃ¥tt en gylden overflate, ca 1-2 minutt. Tilsett løk og sukkererter og stek videre i ca 1 minutt. Tilsett paprika i strimler og eple i biter til slutt og rør om et par ganger før pannen tas bort fra varmen. Eplebitene mÃ¥ ikke varmes for lenge – da blir det vassent.

Ha ris, kylling og grønnsaker på en tallerken og hell over sausen. Evt. blande sammen saus og kylling/grønnsaker før det legges på tallerken.

TIPS 1: Dette gÃ¥r raskt unna sÃ¥ det er best Ã¥ alt ferdig skÃ¥ret opp og «ready to go»…

TIPS 2: Oppskriften funker like bra med oksekjøtt i strimler og andre grønnsaker.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SausStikkord: , , Bokmerk permalenken.

One Response to Kylling i grønn karri

  1. Tilbaketråkk: Kylling satay med peanøttsaus | ENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.