Desember er over oss og jeg er i gang med mine 7 sorter. Egentlig er det bare 3 sorter, men de bakes gjerne 7 ganger. Og Nigellas julekaker er en av sortene som går på repeat gjennom hele desember!
For mange år siden skaffet jeg meg en aldeles nydelig kokebok: Nigella Christmas av Nigella Lawson. Og da jeg bladde gjennom den for første gang, åpenbarte det seg en oppskrift jeg bare måtte teste ut: Cranberry and white chocolate cookies.
Og disse julekakene er virkelig en åpenbaring! Det er så mye god frukt, nøtter og sjokolade at det nesten ikke er deig nok til å rekke rundt alt. Og smaken er så perfekt at du må bare fortsette å spise til det er helt tomt. Trikset er å stoppe bakingen i tide…
Hvis du har lyst til å prøve noen andre spennende julekaker, kan du sjekke mine 7 slag til jul.
Nigellas julekaker (ca 30 cookies)
- 125 g mykt smør
- 75 g brunt sukker
- 100 g sukker
- 1 egg
- 1 ts vanilje ekstrakt
- 150 g hvetemel
- 0,5 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 75 g havregryn
- 75 g tørkede tranebær
- 50 g pekan nøtter / eller paranøtter, hakkede
- 150 g hvite sjokolade chips
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader og legg bakepapir på stekeplatene.
- Visp sukker og smør mykt i egen bolle. Tilsett egg og vanilje ekstrakt og pisk godt sammen.
- Bland sammen mel, bakepulver, salt og havregryn og bland deretter det tørre sammen med sukkerblandingen.
- Grovhakk nøttene. Kna til slutt nøtter, sjokolade og tranebær inn i deigen og pass på at det fordeler seg godt.
- Bruk spiseskje eller teskje til å rulle kuler som plasseres på stekeplatene. Press bollene lett ned med en gaffel eller baksiden av en skje.
- Stekes i 15 minutter, til lett gyldne. La de avkjøles på brettet i 5 minutter før de legges til avkjøling på rist.
TIPS: Nigellas julekaker bør ikke ligge lenger enn 1 uke i kakeboks (like that would ever happen…). Men kakene kan fryses!
Oppskriften er oppdatert 9. desember 2022. Ingrediensene og fremgangsmåten er den samme som tidligere. Jeg har kun endret litt på rekkefølgen slik at det er litt mer logisk – i alle fall for meg.
Takk for tipset! Lagde 4 dobbel deig og har kaker så det monner. Mmmmmm.
å, jeg bare elsker Nigella. Hun er helt fantastisk! Disse så grisegode ut! Det bildet med hvit sjokolade og tranebær var lekkert. Tusen takk for anbefalingen!
Takk for det! Lover at de smaker himmelsk. Det blir rett og slett aldri nok av dem ;-)
Er det noen som vet om Nigella har gitt ut en ny kokebok?.. Jeg vil ha alle hennes bøker!
Det vet dessverre ikke jeg, men følg med på Nigellas side på FB så får du sikkert greie på alle utgivelser ;-)
https://www.facebook.com/#!/NigellaLawson?fref=ts
Tror du disse kan bakes uten egg og nøtter?
Hei Veronica! Nøtter kan du helt klart droppe. Jeg har ikke prøvd uten egg, men det kan du sikkert også sløyfe. Men du bør erstatte med litt væske – melk eller vann kanskje (2-4 ss -ish). Du må bare prøve deg fram :-)
Hei. Hvordan kan man få disse til å bli soft baked-cookies?
Steinar
Dessverre så kan jeg ikke hjelpe deg der. Anbefaler å søke opp myke cookies og se om du kan tilpasse oppskrift med smakene fra denne oppskriften. Lykke til og god jul