Bakst, Småkaker

Nigella’s Christmas Cookies

Desember er over oss og jeg er i gang med mine 7 sorter. Egentlig er det bare 3 sorter, men de bakes gjerne 7 ganger…

I bokhylla mi står fin kokebok: Nigella Christmas av Nigella Lawson. På side 208 åpenbarte det seg en oppskrift jeg bare måtte teste ut: Cranberry and white chocolate cookies. Og kakene er virkelig en åpenbaring. Det er så mye god frukt, nøtter og sjokolade at det nesten ikke er deig nok til å rekke rundt alt. Og smaken er så perfekt at du må bare fortsette å spise til det er helt tomt. Trikset er å stoppe bakingen i tide… Det er godt det bare er jul en gang i året…

cookies_2

Nigella’s Christmas Cookies (ca 30 cookies)

150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
75 g havregryn
125 g mykt smør
75 g brunt sukker
100 g sukker
1 egg
1 ts vanilje ekstrakt
75 g tørkede tranebær
50 g pekan nøtter / eller paranøtter, hakkede
150 g hvite sjokolade chips

cookies_1

Forvarm ovnen til 180 grader og legg bakepapir på stekeplatene.
Ha mel, bakepulver, salt og havregryn i en bolle.
Visp sukker og smør mykt i egen bolle. Ha så i egg og vanilje ekstrakt.
Pisk sammen melblanding og sukkerblanding. Til slutt vendes nøtter, sjokolade og tranebær inn i deigen.
Bruk teskje og rull små boller av deig som plasseres på bakepapir. Press bollene lett ned med en gaffel.
Stekes i 15 minutter, til lett gyldne. La de avkjøles på brettet i 5 minutter før de legges til avkjøling på rist.

cookies_3

TIPS: Kan fryses i opp til 3 mnd. Bør ikke ligge lenger enn 1 uke i kakeboks (Like that would ever happen…)

9 Comments

  1. Takk for tipset! Lagde 4 dobbel deig og har kaker så det monner. Mmmmmm.

  2. å, jeg bare elsker Nigella. Hun er helt fantastisk! Disse så grisegode ut! Det bildet med hvit sjokolade og tranebær var lekkert. Tusen takk for anbefalingen!

  3. Er det noen som vet om Nigella har gitt ut en ny kokebok?.. Jeg vil ha alle hennes bøker!

  4. Tror du disse kan bakes uten egg og nøtter?

    • ENEstående Mat

      Hei Veronica! Nøtter kan du helt klart droppe. Jeg har ikke prøvd uten egg, men det kan du sikkert også sløyfe. Men du bør erstatte med litt væske – melk eller vann kanskje (2-4 ss -ish). Du må bare prøve deg fram :-)

  5. Pingback: Daddelruter - ENEstående MatENEstående Mat

  6. Pingback: God matjul! - ENEstående MatENEstående Mat

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.