Tomatsaus

Denne oppskriften har jeg lagt ut tidligere også, under Albondigas. Men siden det er en god oppskrift som kan brukes til så mangt legger jeg den ut igjen. Investér noen ekstra kroner i boksetomater fra delikatesseforretning eller Ultra/Meny e.l. Evt. bruk ferske tomater som er søte og godt modne.

boks med tomater

Tomatsaus (ca 3 porsjoner)
1 boks knuste tomater
2 fedd hvitløk (hakket)
1 løk (hakket)
1 liten gulrot (skåret i små biter)
1/2 paprika (hakket)
1/2 dl kraft (evt. buljong)
1/2 ts chili (fersk/tørket/pulver)
1 ss basilikum (fersk/tørket)
1 km kanel
2 ts olje
1-2 ts sukker
Salt og pepper

Surr løk, hvitløk, paprika og gulrot i litt olje i en gryte. Ha i tomatene og chili. Brukes tørkede urter skal de i med en gang. Brukes friske urter skal de i på slutten. Smak til med salt, pepper, kanel og sukker. Sukkeret er med på å gi en rund og fyldig smak, og jeg lager aldri tomatsaus uten. Kanel bruker jeg fordi det det er spennende. Virker smaken litt flat (pga smaksløse boksetomater) sper jeg med litt kyllingbuljong.

Sausen skal stå og putre på lav varme en stund. Minst 20 minutter. Jeg kan gjerne la den stå i flere timer.

nærbilde av tallerken med spaghetti og kjøttboller

Kjøttboller i tomatsaus med fullkornspasta og parmesan

TIPS: Frys sausen i porsjoner og bruk til forskjellige retter. Passer utmerket som bl.a. som pizzasaus.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Saus, Tapas, TilbehørStikkord: , , Bokmerk permalenken.

3 Responses to Tomatsaus

  1. Tilbaketråkk: Pizzavalgets kvaler | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Italiensk Peperoni Pizza | Enestående Mat

  3. Tilbaketråkk: Juksepizza med salami og pecorino | Enestående MatEnestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.