Jeg elsker pizza! Jeg kan spise pizza morgen, middag, kveld. Varm, kald, svidd, halvstekt… Jada, jeg vet, jeg er en “pizzaholiker”. Likevel gikk det ganske mange tiår før jeg smakte hvit pizza…
Første gang (tror jeg) var hos min venninne Anette. Det var i alle fall en av de første gangene jeg virkelig fikk øynene opp for pizzasaus som ikke er tomatbasert. Men det gjør absolutt ingen verdens ting. Her er det utrolig mye godt på en og samme pizza, og den er i ferd med å bli en klassiker hos meg.
Lyst på mer inspirasjon til hva du kan putte på hvit pizza? Sjekk ut disse:
- Vårpizza med asparges og bacon
- Hvit pizza med chorizo og søtpotet
- Høstpizza med lam og rosmarin
- Gourmetizza med bacon og løk
Hvit pizza med skinke, sopp og blåmuggost (1 porsjon)
1 stk pizzabunn (hjemmelaget/frossen/ferdigkjøpt)
Hvit pizzasaus
1,5 dl lett crème fraîche
2 fedd hvitløk
Nykvernet pepper
Topping
2 sjampinjonger, i skiver
3 stk soltørkede tomater, i strimler
20 g Blue Castello (eller annen blåmuggost)
100 g revet mozzarella
2-3 skiver spekeskinke (parma/serrano/stranda)
Oregano
Sett ovnen på 250 grader. Legg pizzabunnen på bakepair.
Bland sammen crème fraîche, hvitløk og pepper og smør utover bunnen. Dryss over revet mozzarella og topp med blåmuggost, sopp og soltørkede tomater.
Stek midt i ovnen i ca. 7 minutter.
Del skivene med serranoskinke i mindre biter og legg på pizzaen sammen med fersk oregano. Voila! A little piece of pizza heaven!
Hei. Koselig å være på kurs med deg i helgen! Flott blogg du har. Her skal jeg sannelig gå innom litt oftere for å få litt mattips. Denne pizzaen her må jo bare prøves ;)
Hei Karen! Veldig fint i helgen, ja! Inspirerende og koselig.
Tusen takk for ros. Håper du finner noe her som faller i smak :-)
For en fantastisk blogg du har, jeg fant den denne uken! Veldig enig med deg i at pizza er det beste som fins. Når jeg lager denne, pleier jeg å legge på serrano i det jeg tar ut pizzaen av ovnen. Da blir den ikke så tørr, syns jeg.
Så gøy at du liker bloggen min :-)
Og tusen takk for tipset med skinken. Det skal jeg prøve :-)