Hvit pizza med skinke, sopp og blåmuggost

Jeg elsker pizza! Jeg kan spise pizza morgen, middag, kveld. Varm, kald, svidd, halvstekt… Jada, jeg vet, jeg er en «pizzaholiker». Likevel gikk det ganske mange tiår før jeg smakte hvit pizza…

Første gang (tror jeg) var hos min venninne Anette. Det var i alle fall en av de første gangene jeg virkelig fikk øynene opp for pizzasaus som ikke er tomatbasert. Men det gjør absolutt ingen verdens ting. Her er det utrolig mye godt på en og samme pizza, og den er i ferd med å bli en klassiker hos meg.

hvit pizza med skinke og blåmuggost

Lyst på mer inspirasjon til hva du kan putte på hvit pizza? Sjekk ut disse:

Hvit pizza med skinke, sopp og blåmuggost (1 porsjon)

1 stk pizzabunn (hjemmelaget/frossen/ferdigkjøpt)

Hvit pizzasaus
1,5 dl lett crème fraîche
2 fedd hvitløk
Nykvernet pepper

Topping
2 sjampinjonger, i skiver
3 stk soltørkede tomater, i strimler
20 g Blue Castello (eller annen blåmuggost)
100 g revet mozzarella
2-3 skiver spekeskinke (parma/serrano/stranda)
Oregano

 

Sett ovnen på 250 grader. Legg pizzabunnen på bakepair.

Bland sammen crème fraîche, hvitløk og pepper og smør utover bunnen. Dryss over revet mozzarella og topp med blåmuggost, sopp og soltørkede tomater.

Stek midt i ovnen i ca. 7 minutter.

Del skivene med serranoskinke i mindre biter og legg på pizzaen sammen med fersk oregano. Voila! A little piece of pizza heaven!

hvit pizza med skinke og blåmuggost

hvit pizza med skinke og blåmuggost

 

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, Gjærbakst, Middag, SnacksStikkord: , , Bokmerk permalenken.

5 Responses to Hvit pizza med skinke, sopp og blåmuggost

  1. Tilbaketråkk: Pizzavalgets kvaler: juksepizza på pitabrød - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.