Dette er den “rareste” retten jeg vet om. Første gang jeg fikk den servert av min venninne Henriette, var jeg sikker på det var en spøk. Ananas, banan og reker? I en varm gryterett? Jeg ble mildt sagt overrasket. Selv så rar kombinasjonen er, den funker. Veldig godt, faktisk!
Kreolske reker (1 porsjon)
1/4 løk
1 lite fedd hvitløk
1 ts smør
1/2 paprika
1 ts karri
1/4 ts tørkede chiliflak
0,75 dl matfløte
2 ss ananaslake
2 ringer ananas
1/4 banan
80 g rensede reker
Salt og pepper
Sukker
Rens og finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en gryte. Surr løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett finkuttet paprika, karri og chili og la det surre i 1 minutt.
Tilsett fløte og kok opp forsiktig. Ha i ananaslaken under omrøring. Smak til med salt og sukker. La alt putre forsiktig i 3-4 minutter.
Skjær ananas og banan i biter. Ha reker og frukt i sausen og rør lett om. Nå må ikke gryteretten koke mer for da blir rekene seige.
Server med ris, salat og kanskje noe godt brød.
TIPS: Det er best å bruke ferske reker. Men gjør du som meg, og handler sent på kvelden når ferske reker ikke er tilgjengelig, så går det å bruke reker i lake. Bare sørg for at de er STORE!