Henriettes kreolske reker

Dette er den «rareste» retten jeg vet om. Første gang jeg fikk den servert av min venninne Henriette, var jeg sikker på det var en spøk. Ananas, banan og reker? I en varm gryterett? Jeg ble mildt sagt overrasket. Selv så rar kombinasjonen er, den funker. Veldig godt, faktisk!

nærbilde av gryterett med reker banan og ananas

Kreolske reker (1 porsjon)

1/4 løk
1 lite fedd hvitløk
1 ts smør
1/2 paprika
1 ts karri
1/4 ts tørkede chiliflak
0,75 dl matfløte
2 ss ananaslake
2 ringer ananas
1/4 banan
80 g rensede reker
Salt og pepper
Sukker

Rens og finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en gryte. Surr løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett finkuttet paprika, karri og chili og la det surre i 1 minutt.

Tilsett fløte og kok opp forsiktig. Ha i ananaslaken under omrøring. Smak til med salt og sukker. La alt putre forsiktig i 3-4 minutter.

Skjær ananas og banan i biter. Ha reker og frukt i sausen og rør lett om. Nå må ikke gryteretten koke mer for da blir rekene seige.

Bilde ovenfra av tallerken med kreolske reker

Server med ris, salat og kanskje noe godt brød.

TIPS: Det er best å bruke ferske reker. Men gjør du som meg, og handler sent på kvelden når ferske reker ikke er tilgjengelig, så går det å bruke reker i lake. Bare sørg for at de er STORE!

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SkalldyrStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

5 Responses to Henriettes kreolske reker

  1. Tilbaketråkk: Grove luksuspannekaker | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: 10 på topp fra ukens utfordring – reker

  3. Tilbaketråkk: Highlights fra ukens utfordring – reker

  4. Tilbaketråkk: Highlights fra ukens utfordring – reker

  5. Tilbaketråkk: 10 på topp fra ukens utfordring – reker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.