Man kan ikke alltid lykkes på kjøkkenet! Jeg har for eksempel 50/50 sjanse for å ødelegge hjemmelaget majones. Det går rett og slett på selvtilliten løs. Men min kloke kontorsamboer, Inger May, har kommet med redningen: Jukse-aioli. Det er en svært lettvint, og god, nødløsning når den hjemmelagde versjonen har skilt seg. Man må jo kunne jukse litt…
Jukse-aioli
1 pk ekte majones
2-3 fedd hvitløk
2 ss hakket rucola-salat
1-2 ss olje
Ha majonesen i en blandebolle. Hakk eller press fedd med hvitløk og ha sammen med majonesen. Rør i hakket rucola-salat.
For en litt lettere konsistens rører jeg i litt god olje til slutt.
Ferdig!
Sabla godt til stekt fisk, skalldyr, crispy kylling, stekte poteter, foccacia, sandwicher etc.
Har du stavmikser? I såfall er det faktisk urovekkende enkelt å lage hjemmelaget aioli. Jeg fikk det til på første forsøk, og det er ikke helt normalt!
Stavmikseren er vel det eneste verktøyet jeg ikke har prøvd… Det skal selvsagt testes snarest mulig! Takk for tipset!
Trenger ikke stavmikser heller – jeg bruker miksmaster og det er nesten like enkelt!
Det er vel for enkelt å klage på kjøkkenutstyret, så må nok skylde på dårlige egg ;-)
Jeg lager store mengder med alioli hver uke da jeg jobber på et kjøkken på Gran Canaria.
Det eneste jeg trenger av redskaper for å lage riktig Alioli er en spiseskje, kniv til å hakke hvitløken (evt hvitløkspresse) og bollen Aliolien skal oppbevares i.
Ekstemt enkelt!
Hmmm… bruker du da majones, eller er det fra scratch? Med olje og egg?