Jukse-aioli

Man kan ikke alltid lykkes på kjøkkenet! Jeg har for eksempel 50/50 sjanse for å ødelegge hjemmelaget majones. Det går rett og slett på selvtilliten løs. Men min kloke kontorsamboer, Inger May, har kommet med redningen: Jukse-aioli. Det er en svært lettvint, og god, nødløsning når den hjemmelagde versjonen har skilt seg. Man må jo kunne jukse litt…

Jukse-aioli
1 pk ekte majones
2-3 fedd hvitløk
2 ss hakket rucola-salat
1-2 ss olje

Ha majonesen i en blandebolle. Hakk eller press fedd med hvitløk og ha sammen med majonesen. Rør i hakket rucola-salat.

For en litt lettere konsistens rører jeg i litt god olje til slutt.

Ferdig!

Sabla godt til stekt fisk, skalldyr, crispy kylling, stekte poteter, foccacia, sandwicher etc.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Saus, Tapas, TilbehørStikkord: , , Bokmerk permalenken.

7 Responses to Jukse-aioli

  1. Eva K. sier:

    Har du stavmikser? I såfall er det faktisk urovekkende enkelt å lage hjemmelaget aioli. Jeg fikk det til på første forsøk, og det er ikke helt normalt!

  2. Hanne sier:

    Trenger ikke stavmikser heller – jeg bruker miksmaster og det er nesten like enkelt!

  3. Merethe sier:

    Jeg lager store mengder med alioli hver uke da jeg jobber på et kjøkken på Gran Canaria.
    Det eneste jeg trenger av redskaper for å lage riktig Alioli er en spiseskje, kniv til å hakke hvitløken (evt hvitløkspresse) og bollen Aliolien skal oppbevares i.
    Ekstemt enkelt!

  4. Tilbaketråkk: Torskefilet med aioli og søtpotetmos | Enestående MatEnestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.