Påskefristelse: Suksessterte a.k.a. gul kake

I tråd med sesongens fargetema, presenterer jeg: Mammas gule kake. Deilig, luftig mandelbunn, kombinert med en myk og heftig kaloribombe av en krem. Den er en klassiker i min familie. Mang en gjest har åkket og oi’et seg etter å ha blitt fristet for mye. Men det er jo så vanskelig å la være å bare ta LITT til…

Suksessterte - gul kake

Gul kake/Suksessterte (22 cm kakeform)

Bunn:
4 eggehviter
125 g sukker
100 g malte mandler
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Eggehvitene piskes til hvitt, stivt skum. Bland mandler, mel, sukker og bakepulver. Vend de stivpiskede eggehvitene sammen med det tørre. Ha i en smurt kakeform, Ø22 cm. Stekes på 180 grader i 25-30 minutter. Skal bli litt gylden. Avkjøles på benken.

Krem:
4 eggeplommer
1 dl fløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g mykt smør

Ha eggeplommer, sukker, fløte og vaniljesukker i en gryte. På svak/middels varme varmes blandingen forsiktig opp under konstant omrøring. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, tykner den. Ta av platen og la den avkjøles til romtemperatur. Mens det fremdeles er LITT lunk i kremen, røres mykt smør sammen med kremen, litt av gangen. Smøret skal IKKE smelte. Den ferdige kremen settes kaldt i ca 1/2 time.

Suksessterte - gul kake

Legg bunnen på et serveringsfat. Smør et godt lag med krem på toppen og la den renne ned på sidene. Ha gjerne mandelflak som pynt.
SABLA GOD KAKE!

TIPS: Kaken kan lages helt ferdig og settes i frysen til en senere anledning. Når du skal servere den er det bare å la den tine på benken, og imponere med «nybakt» kake!

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, KakeStikkord: , , , , , Bokmerk permalenken.

63 Responses to Påskefristelse: Suksessterte a.k.a. gul kake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.