Når sant skal sies er kamskjellene bare statister her. Den virkelige hovedrollen er det råkostsalaten fra Islamabad som har. Det er langt fra barndommens kjipe gulrotrasp til denne smaksbomben. Her er det mange spennende og overraskende ingredienser, som sammen blir en nesten perfekt “side-dish”. Advarsel: Dette er ikke for sarte ganer.
Marinerte kamskjell (1 porsjon)
4 stk kamskjell
2 ss olje
1 liten chili (finhakket, med eller uten frø)
1-2 fedd hvitløk, hakket eller presset
Salt og pepper
Saften av en halv lime
Smør, til steking
Siden salaten er så kraftig i smak er det viktig at det er litt kick i “tilbehøret” også. Bland sammen olje, chili, hvitløk og pepper i en bolle. Legg kamskjellene i marinaden og la de kose seg der i ca en halv time. Tilsett limesaften rett før kamskjellene skal stekes.
Ha smør i en varm stekepanne. Legg kamskjellene i pannen når smøret er blitt brunt. Stek i 2-4 minutter. Saltes etter smak. Ferdig!
Råkostsalat fra Islamabad (1 porsjon)
2 gulrøtter, revet
1 cm fersk ingefær, revet
1/4 potte fersk koriander, grovt hakket
4 tørkede aprikoser, finhakket
1/4 boks røde bønner
1/2 ts korianderfrø, ristet i panne
1 ss sesamfrø, ristet i panne
1 ss mango chutney
1 ts god olje
1 ts sitronsaft
Legg raspet gulrot og ingefær på en tallerken. Bland inn aprikos, ristede koriandefrø, mango chutney, fersk koriander og røde bønner. Hell over olje og sitron. Dryss over sesamfrø til slutt. Mmmm… Sabla godt!
TIPS 1: Gulrotsalaten passer utmerket til sterkt krydret mat.
TIPS 2: Lager du salaten til flere, gjør den seg best på et flott fat. I store mengder!
Oppskrift på gulrotsalat er hentet fra FVNs helgebilag 12. februar 2011
Endelig en matblogg hvor maten ser bra ut på bilder! Takk for matlyst:)
Takk for komplimentet :-)