Kamskjell med kick-ass råkostsalat

NÃ¥r sant skal sies er kamskjellene bare statister her. Den virkelige hovedrollen er det rÃ¥kostsalaten fra Islamabad som har. Det er langt fra barndommens kjipe gulrotrasp til denne smaksbomben. Her er det mange spennende og overraskende ingredienser, som sammen blir en nesten perfekt «side-dish». Advarsel: Dette er ikke for sarte ganer.

gulrotsalat_kamskjell

Marinerte kamskjell (1 porsjon)

4 stk kamskjell
2 ss olje
1 liten chili (finhakket, med eller uten frø)
1-2 fedd hvitløk, hakket eller presset
Salt og pepper
Saften av en halv lime
Smør, til steking

Siden salaten er sÃ¥ kraftig i smak er det viktig at det er litt kick i «tilbehøret» ogsÃ¥. Bland sammen olje, chili, hvitløk og pepper i en bolle. Legg kamskjellene i marinaden og la de kose seg der i ca en halv time. Tilsett limesaften rett før kamskjellene skal stekes.

Ha smør i en varm stekepanne. Legg kamskjellene i pannen når smøret er blitt brunt. Stek i 2-4 minutter. Saltes etter smak. Ferdig!

gulrotsalat_fat

RÃ¥kostsalat fra Islamabad (1 porsjon)

2 gulrøtter, revet
1 cm fersk ingefær, revet
1/4 potte fersk koriander, grovt hakket
4 tørkede aprikoser, finhakket
1/4 boks røde bønner
1/2 ts korianderfrø, ristet i panne
1 ss sesamfrø, ristet i panne
1 ss mango chutney
1 ts god olje
1 ts sitronsaft

Legg raspet gulrot og ingefær pÃ¥ en tallerken. Bland inn aprikos, ristede koriandefrø, mango chutney, fersk koriander og røde bønner. Hell over olje og sitron. Dryss over sesamfrø til slutt. Mmmm… Sabla godt!

TIPS 1: Gulrotsalaten passer utmerket til sterkt krydret mat.

TIPS 2: Lager du salaten til flere, gjør den seg best på et flott fat. I store mengder!

Oppskrift på gulrotsalat er hentet fra FVNs helgebilag 12. februar 2011

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, Salat, Sjømat, Skalldyr, TilbehørStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

2 Responses to Kamskjell med kick-ass råkostsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.