Wok med mango chutney

Å gå på oppdagelsestur i kjøleskapet mitt pleier å være en rask og lite spennende affære. Jeg er dessverre ikke blitt noe flinkere til å planlegge innkjøp og måltider. Men… det hender jeg er heldig, og i går gikk det faktisk over all forventning. Med kokosmelk til overs fra fredagens peanøttsaus, samt noen grønnsaker og mango chutney, ble det en frisk og spicy wokrett, som helt klart kan lages igjen.

wok_mangochutney_2

Wok med mango chutney (1 porsjon)

1 kyllingfilet, i strimler
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 løk, finhakket
1 ss olje
2 dl kokosmelk
ca1 ss kyllingfond
2 ss mango chutney
4 aspargesstenger, i biter
1 cm frisk chili, finhakket
1 ts frisk koriander
Salt og pepper
100 g kokt ris

wok_mangochutney_1

Jeg pleier å hakke, kutte og klargjøre alle ingrediensene før jeg fyrer opp wokpanna. Når stekingen først er igang gjelder det å jobbe raskt.

Kok ris som avnist på pakningen. Ha litt olje i varm panne (wok eller stekepanne) og start med å frese løk og hvitløk i et halvt minutt. Tilsett strimlet kylling. Stek til kyllingen har fått en fin og lett gylden farge. Ha asparges (eller andre grønnsaker) og stek i ca 1 minutt. Bland sammen kokosmelk, mango chutney og fond. Ha blandingen over i pannen. Kok videre i noen minutter til aspargesen er ferdig kokt. Smak til sausen med hakket chili, koriander, salt og pepper.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.