Middag

Wok med mangochutney

Å gå på oppdagelsestur i kjøleskapet mitt pleier å være en rask og lite spennende affære. Jeg er dessverre ikke blitt noe flinkere til å planlegge innkjøp og måltider. Men… det hender jeg er heldig, og i går gikk det faktisk over all forventning. Med kokosmelk til overs fra fredagens peanøttsaus og noen heldig gjenglemte grønnsaker, ble dette en frisk og spicy wok med kylling mangochutney. Jeg tenker den helt klart kan lages flere ganger…

wok_mangochutney_2

Wok med mangochutney (1 porsjon)

  • 1 kyllingfilet, i strimler
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 0,5 løk, finhakket
  • 1 ss olje
  • 2 dl kokosmelk
  • ca 1 ss kyllingfond
  • 2 ss mangochutney
  • 4 aspargestopper, i biter
  • 1 cm frisk chili, finhakket
  • 1 ts frisk koriander
  • Salt og pepper
  • 100 g kokt ris

wok_mangochutney_1

Jeg pleier å hakke, kutte og klargjøre alle ingrediensene før jeg fyrer opp wokpanna. Når stekingen først er igang gjelder det å jobbe raskt.

Kok ris som anvist på pakningen.

Ha litt olje i varm panne (wok eller stekepanne) og start med å frese løk og hvitløk i et halvt minutt.

Tilsett strimlet kylling. Stek til kyllingen har fått en fin og lett gylden farge. Ha asparges (eller andre grønnsaker) og stek i ca 1 minutt.

Bland sammen kokosmelk, mangochutney og fond. Ha blandingen over i pannen. Kok videre i noen minutter til aspargesen er ferdig kokt. Smak til sausen med hakket chili, koriander, salt og pepper.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.