Min gode venninne Anne har fått nyte godt av at jeg oppholder meg mye oftere på kjøkkenet enn jeg gjorde før. Spesielt kakene har ofte funnet veien ned til henne. Hun er på en måte blitt mitt velvillige smakspanel. I tillegg har Anne gitt meg en av hennes favorittoppskrifter: Sjokolademuffins.
Jeg er selvsagt ikke vond å be når det kommer til baking, og tester gjerne nye oppskrifter. Det er likevel ingenting i veien for å modifisere litt… For noen uker siden var det internasjonalt matmarked her i byen. Jeg ble veldig fascinert av den engelske standen med sine utallige jams, marmelades, chutneys og curds. Curd er en blanding av smør, eggeplommer, sukker og frukt. Det har en kraftig, og gjerne syrlig, smak. Damen bak disken foreslo at jeg kunne bruke curd i kakeoppskrifter for å tilføre en mer fruktig smak.
Til Anne sjokolademuffins prøvde jeg denne gangen å tilsette mango curd. Men siden det er så kraftig smak av sjokolade måtte jeg faktisk tilsette en god del curd for å oppnå ønsket smak… Med eller uten mango curd: Annes sjokolademuffins blir mer som brownies, med den velkjente seige kjernen som er så sabla god.
Annes sjokolademuffins (8 stk)
2 egg
2,5 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
4 ss kakao
2 dl hvetemel
100 g smeltet smør
2 ss mango curd (kan sløyfes)
I en bolle piskes egg og sukker til eggedosis. Tilsett mango curd og pisk til den er godt blandet. Sikt i det tørre og rør godt. Tilsett smeltet smør og bland alt til en tykk røre.
Bruk et muffinsbrett og fordel 8 muffinsformer på brettet. Fyll formene med røren. Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke når muffinsene er ferdige. Det skal henge igjen litt røre på pinnen. da blir de ekstra seige og gode.
Det er fullt mulig å toppe muffinsene med myk og fantasifull krem/glasur, men jeg synes de er aller best med et lite dryss melis, litt friske jordbær og god kaffe.
Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg
Supert! Takk skal du ha, og god helg!
AC:-)
Mmm, det så godt ut!
Takk skal du ha :-D
Disse er utrolig gode lavkarbo også, så slipper man ha dårlig samvittighet for å spise en slik til kaffen hver dag:)
Bytt ut sukkeret med 1,5 dl sukrinmelis + 1 SS natreen. Bytt ut hvetemelet med 1dl mandelmel + 1dl kokosmel event bare 2 dl mandelmel. Bytt ut vaniljesukker med 0,5 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens.
Da er det ikke mange karboene som påvirker blodsukkeret pr stk:)
Takk for tipset :-D
God helg!
Disse så utrolig gode ut! Nam. :-) God helg forresten!
God helg til deg også, Eva! Keep up the good work :-)
Dette er fristende, takk for oppskrift!
Som danskene sier: det var så lidt :-)
Nå har jeg lest gjennom hele bloggen din og ergrer meg nesten litt over at det ikke var flere oppskrifter! Masse flott inspirasjon å hente her, tror faktisk at jeg har fått matlagingslysten tilbake =)
For en utrolig koselig tilbakemelding. Det er fint å høre at jeg kan inspirere andre også, ikke bare meg selv;-)
Stay, tuned. Det kommer mer etterhvert!
Gleder meg allerede!
De så utrolig gode ut men jeg lurer på hvor du har kjøpt den mango curd´n.
Kjenner jeg får vann i munnen når jeg leser oppskriften.
Takk for inspirasjonen.
Hei Henriette!
Jeg kjøpte curd på et slags omreisende, internasjonalt matmarked. Men jeg har også sett det i spesialforretninger i krs. Velassorterte te- og kaffebutikker, delikatessebutikker osv, kanskje på Ultra… det er bare å lete. Det vanligste er Lemon Curd tror jeg. Det går utmerket godt å bruke i sjokolademuffins.
Ha en strålende dag! AC:-)
Fantastisk gode muffins! Tusen takk for at du deler oppskriften med oss:)
Må jo dele på alt det gode :-)