Annes sjokolademuffins

Min gode venninne Anne har fått nyte godt av at jeg oppholder meg mye oftere på kjøkkenet enn jeg gjorde før. Spesielt kakene har ofte funnet veien ned til henne. Hun er på en måte blitt mitt velvillige smakspanel. I tillegg har Anne gitt meg en av hennes favorittoppskrifter: Sjokolademuffins.

håndskrevet oppskrift og sjokolademuffin

Jeg er selvsagt ikke vond å be når det kommer til baking, og tester gjerne nye oppskrifter. Det er likevel ingenting i veien for å modifisere litt… For noen uker siden var det internasjonalt matmarked her i byen. Jeg ble veldig fascinert av den engelske standen med sine utallige jams, marmelades, chutneys og curds. Curd er en blanding av smør, eggeplommer, sukker og frukt. Det har en kraftig, og gjerne syrlig, smak. Damen bak disken foreslo at jeg kunne bruke curd i kakeoppskrifter for å tilføre en mer fruktig smak.

Til Anne sjokolademuffins prøvde jeg denne gangen å tilsette mango curd. Men siden det er så kraftig smak av sjokolade måtte jeg faktisk tilsette en god del curd for å oppnå ønsket smak… Med eller uten mango curd: Annes sjokolademuffins blir mer som brownies, med den velkjente seige kjernen som er så sabla god.

Annes sjokolademuffins (8 stk)
2 egg
2,5 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
4 ss kakao
2 dl hvetemel
100 g smeltet smør
2 ss mango curd (kan sløyfes)

I en bolle piskes egg og sukker til eggedosis. Tilsett mango curd og pisk til den er godt blandet. Sikt i det tørre og rør godt. Tilsett smeltet smør og bland alt til en tykk røre.

sjokolademuffins med et glass mango curd

Bruk et muffinsbrett og fordel 8 muffinsformer på brettet. Fyll formene med røren. Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Bruk en stekepinne for å sjekke når muffinsene er ferdige. Det skal henge igjen litt røre på pinnen. da blir de ekstra seige og gode.

Det er fullt mulig å toppe muffinsene med myk og fantasifull krem/glasur, men jeg synes de er aller best med et lite dryss melis, litt friske jordbær og god kaffe.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, KakeStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

17 Responses to Annes sjokolademuffins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.