All erfaring viser at det er vanskelig å lage bare litt pesto. Resultatet er selvsagt rester. Men hjemmelaget pesto må for all del ikke gå til spille. Her er et par tips for de som er klar for en reste-pesto-fest: gammelt brød får nytt liv som pestokrutonger, og kyllingsalaten blir pimpet til å nå nye høyder…
Krutonger med pesto
ca 200 g godt brød, gjerne noen dager gammelt
2-4 ss pesto
Skjær brødet i terninger og ha i en blandebolle. Tilsett pestoen og bland alt godt slik at alt brødet blir dekket av pesto.
Fordel krutongene utover langpanne med bakepapir. Stek i ovnen på 175 grader i 15 til 20 minutter, til krutongene er gyldne og sprø. Avkjøl.
Krutongene kan oppbevares i boks eller på glass i 1-2 uker. Bruk til salater og supper. Pestokrutongene i tomatsuppe er absolutt å anbefale.
Kyllingsalat med grønn pesto (1 porsjon)
1 kyllingfilet
Basilikumspesto
Ruccolasalat, eller annen god salat
1 moden avokado, i biter
1/2 agurk i biter
2 ss pinjekjerner, ristet
Saften av 1/4 sitron
Salt og pepper
Skjær kyllingfileten i biter. Krydre med salt og pepper. Stek til kyllingbitene er gjennomstekt, og bland i pesto (2-3 ss). Avkjøl.
Bland sammen salatblader, avokado og agurk på en tallerken. Ha på kyllingbiter og pinjekjerner. Bruk enda mer pesto som dressing, eller ha over litt sitronsaft. Topp salaten med “krønsjy” pestokrutonger.
Dette så snadder ut – tenker jeg må prøve dette til lørdag!