All erfaring viser at det er vanskelig Ã¥ lage bare litt pesto. Resultatet er selvsagt rester. Men hjemmelaget pesto mÃ¥ for all del ikke gÃ¥ til spille. Her er et par tips for de som er klar for en reste-pesto-fest: gammelt brød fÃ¥r nytt liv som pestokrutonger, og kyllingsalaten blir pimpet til Ã¥ nÃ¥ nye høyder…
Krutonger med pesto
ca 200 g godt brød, gjerne noen dager gammelt
2-4 ss pesto
Skjær brødet i terninger og ha i en blandebolle. Tilsett pestoen og bland alt godt slik at alt brødet blir dekket av pesto.
Fordel krutongene utover langpanne med bakepapir. Stek i ovnen på 175 grader i 15 til 20 minutter, til krutongene er gyldne og sprø. Avkjøl.
Krutongene kan oppbevares i boks eller på glass i 1-2 uker. Bruk til salater og supper. Pestokrutongene i tomatsuppe er absolutt å anbefale.
Kyllingsalat med grønn pesto (1 porsjon)
1 kyllingfilet
Basilikumspesto
Ruccolasalat, eller annen god salat
1 moden avokado, i biter
1/2 agurk i biter
2 ss pinjekjerner, ristet
Saften av 1/4 sitron
Salt og pepper
Skjær kyllingfileten i biter. Krydre med salt og pepper. Stek til kyllingbitene er gjennomstekt, og bland i pesto (2-3 ss). Avkjøl.
Bland sammen salatblader, avokado og agurk pÃ¥ en tallerken. Ha pÃ¥ kyllingbiter og pinjekjerner. Bruk enda mer pesto som dressing, eller ha over litt sitronsaft. Topp salaten med «krønsjy» pestokrutonger.
One Response to Pesto-bonanza: pestokrutonger og kyllingsalat