Pesto-bonanza: pestokrutonger og kyllingsalat

All erfaring viser at det er vanskelig Ã¥ lage bare litt pesto. Resultatet er selvsagt rester. Men hjemmelaget pesto mÃ¥ for all del ikke gÃ¥ til spille. Her er et par tips for de som er klar for en reste-pesto-fest: gammelt brød fÃ¥r nytt liv som pestokrutonger, og kyllingsalaten blir pimpet til Ã¥ nÃ¥ nye høyder…

glass med pestokrutonger

Krutonger med pesto

ca 200 g godt brød, gjerne noen dager gammelt
2-4 ss pesto

Skjær brødet i terninger og ha i en blandebolle. Tilsett pestoen og bland alt godt slik at alt brødet blir dekket av pesto.
Fordel krutongene utover langpanne med bakepapir. Stek i ovnen på 175 grader i 15 til 20 minutter, til krutongene er gyldne og sprø. Avkjøl.

Krutongene kan oppbevares i boks eller på glass i 1-2 uker. Bruk til salater og supper. Pestokrutongene i tomatsuppe er absolutt å anbefale.

kyllingsalat med grønn pesto

Kyllingsalat med grønn pesto (1 porsjon)

1 kyllingfilet
Basilikumspesto
Ruccolasalat, eller annen god salat
1 moden avokado, i biter
1/2 agurk i biter
2 ss pinjekjerner, ristet
Saften av 1/4 sitron
Salt og pepper

Skjær kyllingfileten i biter. Krydre med salt og pepper. Stek til kyllingbitene er gjennomstekt, og bland i pesto (2-3 ss). Avkjøl.

Bland sammen salatblader, avokado og agurk pÃ¥ en tallerken. Ha pÃ¥ kyllingbiter og pinjekjerner. Bruk enda mer pesto som dressing, eller ha over litt sitronsaft. Topp salaten med «krønsjy» pestokrutonger.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Lunsj, SalatStikkord: , , , , , Bokmerk permalenken.

One Response to Pesto-bonanza: pestokrutonger og kyllingsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.