Tapp sommeren på flaske, og nyt hver dråpe så lenge du kan. Rabarbrasaft er den perfekte sommerdrikken. Den er frisk, søt og overraskende enkel å lage. Pass på å lage nok så den varer hele sommeren!
Hjemmelaget rabarbrasaft (ca 1 liter)
500 g rabarbrastilker
7,5 dl vann
5 dl sukker
1 lime
1/4 vaniljestang, splittet
Kok opp vann og sukker i en kasserolle. Skyll rabarbrastengene og kutt dem i biter. Del limen i biter og splitt vaniljestangen. Når sukkervannet koker, skru av platen men la gryten stå på. Ha i rabarbra, lime og vanilje. Avkjøl. Sett kasserollen kaldt i 3 døgn. Sil gjennom matklede eller en fin sikt og ha den ferdige saften over på en sterilisert flaske.
Da er det bare å lage seg et glass med deilig, forfriskende rabarbrasaft, sette noen blomster i håret og løpe litt i blomsterengen… SOMMER!
TIPS: Jordbær og rabarbra er veldig gode venner. Bruk frosne jordbær som isbiter. Det er godt og ser lekkert ut!
HUSK! Dette er konsentrert saft som blandes ut med ønsket vannmengde før den serveres. Prøv også sirupen i spennende og sommerfriske drinker ;)
Oppdatering, 24. juni 2011:
Etter ca 1,5 mnd i kjøleskapet har det som er igjen av saften gjæret og ser ikke veldig frisk ut. Moralen er: Drikk opp innen 3-4 uker, eller frys ned i porsjoner så saften kan nytes hele sommeren!
Oppskriften er hentet fra BAMA. Jeg har redusert mengdene til 1/4 av opprinnelig oppskrift.
Mm, hjemmelaget saft er best, uten tvil :-)
I alle fall når det er så enkelt som denne ;-)
Hørest godt ut !!:) må prøvest til sommeren..
Kom tilfeldigvis innom bloggen din, og har nå lest gjennom hver eneste oppskrift! utrolig fin og oversiktlig blogg, med mange gode oppskrifter, som jeg skal prøve snarest mulig ;)
Tusen takk, Sofie. God sommer!
AC:-)
Fant tilfeldingvis bloggen din, og må prøve denne oppskifta :) Satser på at det ennå ikke er for sent å ta av rabarbraen, men slik været har vært i Trøndelag i det siste så vet sikkert ikke rabarbraen at vi har kommet forbi St.Hans (som jeg har hørt er siste dag man bør bruke rabarbra).
Jeg har laget råsaft av bær tidligere, og også hatt problem med at den gjærer. Det har jeg løst på to måter – enten ved å bruke litt Atamon (konserveringsmiddel som selges på flaske) som er lettvint men ikke føles helt riktig å tilsette når man lager noe hjemmelaget, eller så har jeg frosset safta i mindre porsjoner. De små plastflaskene man kan kjøpe “ferskpresset” juice eller smoothie på er fine å bruke til det om du skulle ha noen ;)
Jeg har også hørt at St. Hans er siste dag for høsting av rabarbra, men det går sikkert greit. Det var jo i går :-)
Ble veldig skuffet når saften ikke varte lenger, men idéen din med å fryse ned i mondre porsjoner var veldig god. Skal huske på det når jeg går igang med neste saftprosjekt :-)
Saft er in the making nå, vanskelig å vente :P
den er så absolutt verd å vente på! God sommer!
Første batch var helt fantastisk. Litt vel søt for min smak, savner noe av den kompromissløse syrligheten til rabarba, men superdigg. Holder på med andre batch nå, men spent på resultatet siden rabarbraen jo er litt ute av sesong og den smaker (ironisk nok) mer umoden, litt av den samme skarpe syra som umodne epler.
Skal si du er ivrig, Sondre :-) Kanskje syrligheten du savna første gang blir mer fremtredende i andre batch…