Smak av sommer: rabarbrasaft

Tapp sommeren på flaske, og nyt hver dråpe så lenge du kan. Rabarbrasaft er den perfekte sommerdrikken. Den er frisk, søt og overraskende enkel å lage. Pass på å lage nok så den varer hele sommeren!

rabarbrasaft_dobbel

Hjemmelaget rabarbrasaft (ca 1 liter)

500 g rabarbrastilker
7,5 dl vann
5 dl sukker
1 lime
1/4 vaniljestang, splittet

Kok opp vann og sukker i en kasserolle. Skyll rabarbrastengene og kutt dem i biter. Del limen i biter og splitt vaniljestangen. Når sukkervannet koker, skru av platen men la gryten stå på. Ha i rabarbra, lime og vanilje. Avkjøl. Sett kasserollen kaldt i 3 døgn. Sil gjennom matklede eller en fin sikt og ha den ferdige saften over på en sterilisert flaske.

Da er det bare å lage seg et glass med deilig, forfriskende rabarbrasaft, sette noen blomster i håret og løpe litt i blomsterengen… SOMMER!

rabarbrasaft_blandet

TIPS: Jordbær og rabarbra er veldig gode venner. Bruk frosne jordbær som isbiter. Det er godt og ser lekkert ut!

HUSK! Dette er konsentrert saft som blandes ut med ønsket vannmengde før den serveres. Prøv også sirupen i spennende og sommerfriske drinker ;)

Oppdatering, 24. juni 2011:
Etter ca 1,5 mnd i kjøleskapet har det som er igjen av saften gjæret og ser ikke veldig frisk ut. Moralen er: Drikk opp innen 3-4 uker, eller frys ned i porsjoner så saften kan nytes hele sommeren!

Oppskriften er hentet fra BAMA. Jeg har redusert mengdene til 1/4 av opprinnelig oppskrift.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under DrikkeStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

13 Responses to Smak av sommer: rabarbrasaft

  1. Tilbaketråkk: Rabarbra-og-jordbær-sløsj for voksne | ENEstående Mat

  2. Tilbaketråkk: Ta vare på sommeren: mine rabarbrafavoritter - Enestående MatEnestående Mat

  3. Tilbaketråkk: Syltet rabarbra med vanilje - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.