Kake

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Kaker er noe av det vanskeligste å lage til kun én person. Heldigvis har noen oppfunnet smuldrepai som et enkelt og velsmakende alternativ. Det er vel teknisk sett ikke egentlig en kake, men pytt pytt! Det geniale med smuldrepai er at under den “krønsjy” toppingen kan du ha stort sett hva som helst av hva ditt hjerte måtte begjære. Og om sommeren da begjærer jeg smuldrepai med rabarbra og jordbær. Sleng på en kule med vaniljeis også, så er jeg fullstendig solgt!

rabarbra_smuldrepai_1

Smuldrepai med rabarbra og jordbær (1 porsjon)

Fyll:

  • 125 g rabarbra
  • 2-3 jordbær
  • 0,75 dl sukker
  • 0,5 ss maizenamel

Topping:

  • 30 g smør, romtemperert
  • 0,5 dl hvetemel
  • 2 ts sukker

Slik gjør du:

  1. Del rabrarbra i små biter og gi de et raskt oppkok i vann for å bli kvitt den beske smaken. Sil av vannet og ha rabarbra, sukker og maizenamel i en kasserolle og kok i noen minutter. Ha i jordbær (delt i biter) og hell over i en smurt paiform (ca 10 cm Ø).
  2. Bland smør, hvetemel og sukker sammen til en tørr og smuldrete deig. Fordel deigen over fyllet, og stek på 200 grader i 15 minutter. Paien er ferdig når den er gylden på toppen.
  3. Ferdig pai nytes lun med is eller krem… Eller begge deler!
rabarbra_smuldrepai_2

26 Comments

  1. Mmmmm! Ser fantastisk ut!

    Jeg er ofte innom bloggen din selvom jeg lager mat for flere fordi du har så superflotte oppskrifter. Jeg liker bloggkonseptet ditt veldig godt og har tipset bloggen din til mine enestående venner!

  2. Hei! Nå ligger dette innlegget som helgens anbefaling på Lesernes VG, og jeg deler det muligens på Facebook også: http://www.facebook.com/lesernesvg Hilsen Magne og VG Nett.

  3. magnus :)

    Du kan ikke lage sånn til meg da? Det så super godt ut :D

  4. hm..ikke dumt dette.Må bare lage den x 6 da vi er en STOR familie.Men det får gå:)

  5. Ser kjempegodt ut:)

  6. Wow! Tusen takk for oppskriften! Paien står i ovnen nå og jeg kan nesten ikke vente! :D
    Jeg byttet forresten ut jordbærene med bringebær, og jeg tror nok ikke det smaker noe verre ;)

  7. Toppgott! Kanel till rabarber är riktigt gott, rekommenderas!

  8. Så utrolig godt ut, men jeg lurte på om du kokte rabarbarene i vann, når du skulle ta bordt det bitre? Fin blogg :D

    • Ser at jeg har skrevet det litt dumt i oppskriften: Ja, rabarbraen er kokt opp i vann, veldig kort, for å bli kvitt den bitre smaken. Så siler du rabarbraen før du går videre. Skal endre oppskriften.
      Takk for fin tilbakemelding :-)

  9. VG – Y U GJØR MEG SULTEN NÅR JEG SKAL LESE NYHETER!

  10. Skreller du rabarbraen først eller er ikke det nødvendig?

    • Jeg gjør ikke det, for det er i skallet all den fine fargen igger. Jeg gir rabarbraen et raskt oppkok og siler av vannet, og så er rabarbraen klar for moro :-)

  11. Deilig…

    Litt vaniljesukker – en teskje – i sukkerblandingen du vender rabarbraen i, gjør merkelig nok at sukkermengden kan reduseres til det halve.

  12. En herlig klassiker. Rhubarb crumble. Takk for at du minnet meg på den.

  13. Pingback: Ta vare på sommeren: 4 rabarbrafavoritter - Enestående MatEnestående Mat

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.