Sesamlaks med sommerkål

Da jeg var liten stod ikke akkurat jubelen i taket når mamma gledesstrålende annonserte at det var sommerkål til middag. Derfor er det muligens et tegn på at jeg begynner å bli voksen siden jeg nå har hatt dampet kål til middag 2 ganger i løpet av en uke? For variasjonens del valgte jeg å ha fisk denne gangen, og sesamfrøene gjør at laksen blir litt mer spennende. Jeg synes i alle fall det ble sabla godt!

Sesampanert laksefilet på dampet nykål

Sesamlaks med sommerkål (1 porsjon)

1 laksefilet, gjerne Salmalaks
2 ss sesamfrø
Salt og pepper
Soyasaus
Smør til steking

1/2 sommerkål
2 ts smør

Bland sammen sesamfrø, salt og pepper og rull lafsefileten i blandingen. Ha litt smør i en vam panne og stek fileten på alle sider. Stekes i ca 10 minutter, eller til nesten helt gjennomstekt.

Ha litt vann i en kjele og kok opp. Legg oppi kålen. Damp i 3-6 minutter (kommer an på hvor myk du liker kålen). Smak til med smør, salt og pepper.

Ha litt soyasaus over fisken rett før servering.

Nærbilde av sesampanert laksefilet

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SjømatStikkord: , Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.