Middag, Sjømat

Sesamlaks med sommerkål

Da jeg var liten stod ikke akkurat jubelen i taket når mamma gledesstrålende annonserte at det var sommerkål til middag. Derfor er det muligens et tegn på at jeg begynner å bli voksen siden jeg nå har hatt dampet kål til middag 2 ganger i løpet av en uke? For variasjonens del valgte jeg å ha fisk denne gangen, og sesamfrøene gjør at laksen blir litt mer spennende. Jeg synes i alle fall det ble sabla godt!

Sesampanert laksefilet på dampet nykål

Sesamlaks med sommerkål (1 porsjon)

1 laksefilet, gjerne Salmalaks
2 ss sesamfrø
Salt og pepper
Soyasaus
Smør til steking

1/2 sommerkål
2 ts smør

Bland sammen sesamfrø, salt og pepper og rull lafsefileten i blandingen. Ha litt smør i en vam panne og stek fileten på alle sider. Stekes i ca 10 minutter, eller til nesten helt gjennomstekt.

Ha litt vann i en kjele og kok opp. Legg oppi kålen. Damp i 3-6 minutter (kommer an på hvor myk du liker kålen). Smak til med smør, salt og pepper.

Ha litt soyasaus over fisken rett før servering.

Nærbilde av sesampanert laksefilet

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.