Reise

Et lite stykke Norge i Frankrike

Jeg har kanskje verdens beste jobb, og MÅ bare skryte litt! For et par helger siden inviterte min arbeidsgiver alle ansatte med på studietur til Cognac, Saint-Émilion og Bordeaux. Sykkeltur på den franske landsbygda, vinsmaking på sjarmerende vingård og omvisning på norsk cognachus stod på programmet. Vi spiste og drakk som kongelige. Et perfekt opplegg, spør du meg! Det var rett og slett en ENESTÅENDE opplevelse!

Hele turen var fantastisk bra, men det som kanskje gjorde mest inntrykk var besøket på Braastad – cognachuset med norske aner. Jeg er ingen cognacdrikker, eller -kjenner, men etter omvisning på “selve fabrikken” og påfølgende lunsj på familiens slott, er jeg i alle fall blitt fan av det familiedrevne cognachuset.

Norsktalende Jan Braastad (CEO for selskapet og barnebarn av gründeren Sverre Braastad) stod for omvisning, innviet oss i familiehemmeligheter og bød på prøvesmaking. Det ble jo godt mottatt, selv av cognac-noviser som meg selv…

Vi fikk også hilse på Richard (fetter til Jan, og også barnebarn av Sverre). Han er “nesen” – han som sniffer, smaker og blander godsakene. Viktig mann med andre ord…

Etter omvisning og smaksprøver dro vi til Braastad-familiens private slott, Château de Triac, for en bedre lunsj. Og for en lunsj! “Chez moi” tilsvarer dette middag i 2-3 dager…

Etter en aperitif bestående av cognac og sodavann (!) ble vi servert følgende deilige retter:

Forrett: Kamskjellgryte med sopp (Kamskjell med rogn! Knallgodt!)

Hovedrett: 7-timers lam med rosmarin og oliven (Lammet delte seg bare du så på det, så mørt var det.)

Dessert: Cappucino emulsjon, med kaffe granita… NAM!

Kaffe og Braastad cognac, samt franske makroner og petit four.

Det er trygt å si at ingen mager gikk sultne fra dette gildet.

Slik herskapelig overdådighet er ikke hverdagskost for en ENEstående jente fra KRS. Men jeg kunne sikkert fort bli vant med det. Som en kollega sa til meg i solveggen utenfor Château de Triac: “Du kler et liv i tilbakelent luksus, AC!” Jeg er så enig, så enig…

10 Comments

  1. Janet Vindenæs

    Skjønner jeg har gått glipp av en himlane god tur!

  2. Ja… Vi har det jammen godt!! :)

  3. Torhild Nilsen

    Enig AC – så fantastisk mat har vi vel ikke smakt før…

  4. Anne-Kristin

    Utrolig bra satt sammen, likte bildeutvalget du plukket ut her. Santé!

  5. Karin Bråtner

    Vi har vært der. Høsten 2009.8 damer.
    Fantastisk tur med omvisning på Konjakkeriet og nydelig mat på Triac.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.