Ovnsstekte vårruller

Dette er asiatisk slow-food. Frityrstekte vårruller er en langt vanligere og raskere rett. Men jeg er ikke så overvettes glad i frityrstekt mat. Kan jeg benytte stekepannen eller ovnen, så foretrekker jeg det. Litt sunnere er det vel også. Disse vårrullene blir sabla sprø og fine, og smaken er himmelsk. Da er det verd den ekstra ventetiden, spør du meg.

vårruller med dippsaus

Ovnsstekte vårruller (6-8 stk.)

Fyll:
100 g kjøttdeig av svin
50 g finkuttet/revet gulrot
50 g finkuttet kål
1 ss finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss finhakket ingefær
1 ss finhakket chili (kan sløyfes)
2 ts soyasaus
1 ts ketjap manis (søt soyasaus)
Salt og pepper
Olje til steking
50 g reker, finhakket

6-8 stk. vårrullpapir
Vann
1 ss olje (soya, raps eller solsikke)
1/2 ts sesamolje

Stek alle ingrediensene (ikke rekene) i litt olje, til grønnsakene er blitt møre og kjøttdeigen er gjennomstekt. Avkjøl. Tilsett rekene og bland godt.

steg for steg hvordan man breder vårruller

Legg 1-2 ss fyll midt på vårrullpapiret. Brett vårrullen sammen som en konvolutt. Fukt siste brett med litt vann (eller et pisket egg) slik at vårrullen blir «forseglet». Legg de ferdige vårrullene på bakepapir, på et stekebrett. Bland 1 ss olje (soya, raps eller solsikke) med 1/2 ts sesamolje. Pensle hver vårrull godt med oljeblandingen. Stekes gyldne og sprø i ovnen på 200 grader i 15 minutter.

vårruller med dippsaus

Dipsaus:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss limesaft
1 ss hvitvinseddik
1 ss fiskesaus
1/4 ts salt
1/2 ss sukker
0,25 dl vann
1 ss fersk koriander, finhakket

Bland alle ingrediensene sammen i en skål. Rør til sukker og salt er oppløst. Klar til dippings!

TIPS 1: Ha gjerne en liten råkostsalat og ris til vårrullene, så blir det en fullverdig middag.

TIPS 2: Lag en dobbel, eller firdobbel, porsjon og frys de vårrullene du ikke orker å spise opp. Så er det bare å tine og varme opp i ovnen neste gangen lysten på vårruller melder seg.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SnacksStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

51 Responses to Ovnsstekte vårruller

  1. Tilbaketråkk: Ovnsstekte vårruller 2.0 | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Oppskrifter for våren

  3. Tilbaketråkk: olje ovn | hjemoppvarming.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.