nærbilde av tallerken med kantarellsnadder
Lunsj, Middag

Kantarellsnadder

Nok en gang har jeg fått en fantastisk kantarelloppskrift av min herlige, matglade kollega Janet! Biffsnadder er sikkert de fleste kjent med. “Kantarellsnadder” er en spenstigere versjon av den klassiske retten. Deilig, søt mango og “crispy” sukkererter, kombinert med deilige kantareller. Ah… sensommerlykke!

Kantarellsnadder: snaddertallerken med biffstrimler, kantareller og mango

Kantarellsnadder (1 stor porsjon)

100 g kantareller, grovhakket
1/2 løk, grovhakket, (rød-, gul-, vår- eller salatløk)
1 fedd hvitløk, finhakket
2 skiver godt brød
Ruccolasalat (kan sløyfes)
100 g svinekjøtt, i strimler
5 sukkererter, i strimler
Mango, i strimler eller biter
Smør til steking
Balsamicosirup
Salt og pepper

Ha smør i stekepannen. Stek kantareller, løk og hvitløk på middels til sterk varme i noen minutter. Krydre med salt og pepper. Sett til side.

Ha mer smør i pannen og stek brødskivene litt på hver side. Legg skivene på en tallerken og ha på ruccola. Fordel soppblandingen på skivene.

Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Stek så i pannen noen få minutter til strimlene har fått en fin “stekt” farge og er gjennomstekte. Legg kjøttet over soppen.

Kantarellsnadder og Sørlandschips

Ha til slutt på rå sukkererter i strimler, og oppskåret mango. Drypp over noen dråper med balsamicosirup (glaze) og kantarellsnadderen er klar!

TIPS 1: Dette er en stor porsjon og passer til middag. Bruk halvparten til en deilig luksuslunsj.

TIPS 2: Server gjerne med Sørlandschips til. Det er sabla digg!

8 Comments

  1. Å ja, det så ordentlig digg ut!!!

  2. Åh, dette så utrolig godt ut og får min stemme i Matbloggsentralens sopputfordring :)

  3. Må prøve:) Det så vanvittig godt ut…. ut å plukke sopp:)

  4. Har laget Kantarellsnadder og syntes den var kjempe god. La den inn på bloggen min og linket til deg. http://monakristinbloggen.blogspot.no/2012/09/enestaende-kantarellsnadder.html her har du min;)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.