Ostekake-brownie med bringebærkrem

Jeg har gjort mye dumt, men dette tar kaka – bokstavelig talt! Etter å ha lest mye om The Hummingbird Bakery i media i løpet av sommeren, fant jeg plutselig ut at det var lurt å kjøpe kakeboken deres. Som tenkt, så gjort – og nå sitter jeg i saksa… Boken er smekkfull av deilige og syndige fristelser. Den første oppskriften øynene min falt på var denne her. Himmelsk lagkake med krem (som jeg egentlig ikke liker). Huff… Dette kommer til å gå skikkelig galt!

trelags brownie med bringebærkrem fra Hummingbird Bakery

Ostekake-brownie med bringebærkrem (liten langpanne)
Brownie
200 g grovhakket, mørk sjokolade
200 g smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Smelt sjokoladen til den er glatt over vannbad.Ha smør og melis i kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett ett og ett egg. Bland godt. Bruk slikkepott og sørg for å få med rester langs kanten. Bland gradvis inn melet. Tilsett smeltet sjokolade og bland godt. Hell røren over i en liten, bakepapirkledd, langpanne (33 x 23 x 5 cm). Glatt ut røren med kniv eller slikkepott.

nærbilde av friske bringebær

Ostekake
400 g kremost naturell
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 egg

Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i kjøkkenmaskin. Bruk lav hastighet og kjør til massen er glatt og tykk. Tilsett ett og ett egg mens maskinen går. Massen skal være glatt og kremaktig. Ikke kjør for lenge. Da kan osten skille seg. Bre ostemassen forsiktig over brownien med skje og glatt ut med kniv eller slikkepott. Stekes på 170 grader i ca 35 minutter, eller til ostekaken er gylden i kantene, men lys i midten. Avkjøles helt. Dekk til og la kaken stå i kjøleskapet minimum 2 timer, helst over natten.

nærbilde av oskekakebrownie fra Hummingbird Bakery

Bringebærkrem
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær, og noen ekstra til pynt

Ha fløte, melis og bringebær i kjøkkenmaskinen og visp til kremen er fast, men ikke stiv. Ta kaken ut av kjøleskapet og bre kremen jevnt utover. Pynt med bringebær og server med dårlig skjult stolthet!

Oppskriften er hentet fra «The Hummingbird Bakery: Kakeboken»

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, KakeStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

101 Responses to Ostekake-brownie med bringebærkrem

  1. Tilbaketråkk: Mmmm… | matmeg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.