Pickle tickle – sylteagurker med dill og chili

Det kiler av forventninger. Det er mange år siden sist jeg laget sylteagurker. Den gang dyrket jeg sågar mine egne agurker. Ambisjonsnivået er senket betraktelig siden den gang – nå har jeg kjøpt råvarene på torvet. De blir sikkert ikke noe dårligere av den grunn… Åh, som jeg gleder meg. Jeg kan nesten ikke vente…

Agurker klar til sylting

Sylteagurker (1 norgesglass)

ca 500 g agurker
Saltlake (1 liter vann + 3/4 dl salt)
2 dl vann
1,25 dl eddik, 7%
375 g sukker
1 ts salt
1 liten løk, hel
1 chili, i store biter
10 pepperkorn, sorte
4 stilker dill
1 ts sennepsfrø

Vask og skrubb agurkene godt med børste. Løs opp salt i vann og legg agurkene i laken i ca 12 timer. Hell av laken og tørk agurkene.

to bilder av ferdigsylta agurk på glass

Kok opp vann, eddik, sukker og salt. Avkjøl. Legg agurker, løk, chili, pepperkorn, sennepsfrø og dill lagvis på varmt, rent glass. Hell over avkjølt lake og sett på lokk. Oppbevar sylteagurkene mørkt og kaldt.

Agurkene er klare etter en uke i kjøleskapet, og er holdbare i 3-4 måneder.

Prøv også syltet rødløk.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under TilbehørStikkord: , Bokmerk permalenken.

6 Responses to Pickle tickle – sylteagurker med dill og chili

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.