Paprikaaioli

Jeg har lenge hatt et uvennskapelig forhold til stavmikseren min. Mer enn én gang har jeg måttet vaske ned vegger og tak etter en runde med min nemesis. Men alt dette var før min bloggkollega Olav (hobbykokken.no) anbefalte Bamix stavmikser på det varmeste. Nå er jeg den lykkelige eier av et nytt leketøy, og den gamle mikseren er på dynga. Her et et av mine første eksperiment i den nye tidsalderen: Paprikaaioli! Mmmm…

brødskive med paprikaaioli

Paprikaaioli (altfor mye til én, perfekt å dele med andre)
1 romtemperert egg (både hvite og plomme)
1 fedd hvitløk
1 klype salt
1 ts hvitvinseddik
1 liten ts dijonsennep
1 ts presset sitron
3 dl solsikkeolje
1 bakt rød paprika

Start med paprikaen. Sett stekeovnen på 230 grader. Del paprikaen i 2 og rens for frø og stilk. Pensle hver halvdel med litt olje på begge sider og legg på bakepapirkledd stekebrett. Paprikaen stekes i ovnen til den begynner å blir svidd. Snu og stek til andre siden også begynner å bli litt svidd. Det er viktig å følge med. Her kan du fort røyklegge hele nabolaget…
Legg  paprikahalvdelene i en pose eller i en skål med plastfolie over mens de fremdeles er varme. Dampen gjør at paprikaen fortsetter å koke og skallet blir superenkelt å få av når alt er avkjølt.

grønnsaker og chips med parikaaioli

Så er det ailolien. Knekk egget i et sylinderformet beger. Smalt og høyt er trikset. Ha i resten av ingrediensene, bortsett fra hvitløk og paprika, sammen med egget. Bruk stavmikser på full guffe og se hvordan majonesen dukker opp i løpet av sekunder. Med Bamix stavmikser skal dette ta kun 10 sekunder. Jeg har testet. Det funker! Se video lenger nede. (PS: det kan ta litt lenger tid med andre typer stavmiksere.)

Ha i bakt paprika og hvitløksfedd og kjør til alt er godt blandet og har fått en deilig rødlig farge. Paprikaaiolien er nå klar til bruk på sandwicher, til dip, til fisk, kylling eller kjøtt. Sabla godt, altså!

TIPS 1: Du kan selvsagt velge å ikke bake paprikaen selv og heller kjøpe et glass med ferdigbakt paprika på butikken.

TIPS 2: Paprikaaiolien holder seg noen dager i kjøleskapet, men nytes best romtemperert. Etter noen timer i kjøleskapet blir aiolien litt stiv (tror det er eggehviten som gjør seg gjeldende). Da er det bare å røre om et par ganger og den får perfekt konsistens igjen.

Jeg er på ingen måte sponset av Bamix, men vil jo gjerne dele tips om gode redskaper som gjør kjøkkentjenesten så mye enklere og artigere.

Se Gordon Ramsay lage majones på 10 sekunder:

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under TilbehørStikkord: , , Bokmerk permalenken.

12 Responses to Paprikaaioli

  1. Tilbaketråkk: Mine favoritt kjøkkenredskaper – Levert av MatPrat | Monica´s matblogg

  2. Tilbaketråkk: Mine favoritt kjøkkenredskaper « Monica Robstad

  3. Tilbaketråkk: Skalldyrfest | Enestående Mat

  4. Tilbaketråkk: Spansk fredagskos | Enestående MatEnestående Mat

  5. Tilbaketråkk: One pot pasta med kjøttpølse - Enestående MatEnestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.