Won ton-suppe

Høsten er suppesesong nr. 1! Og som tidligere lovet kommer det her en suppe som ikke skal gjennom blenderen. Denne suppen smakte jeg første gang for mange år siden på Interfood i Kristiansand. Et sted som kanskje ikke var viden kjent for sitt lekre interiør, men med Kristiansands beste «kinamat» – etter min mening… Kraftsuppen varmer deg fra topp til tå, fyller munnen med deilige asiatiske smaker, og etterlater en fornøyd og mett kropp. Den er rett og slett perfekt for mørke og kjølige høstkvelder.

suppeskål med won ton-suppe

Won ton-suppe (1 porsjon)

70 g kjøttdeig av svin
0,5-1 ss blanding av finhakket frisk chili, koriander og ingefær
1 ss finhakket løk (kan være vårløk)
1 klype salt
1/2 fedd hvitløk, presset eller finhakket
6 won ton-ark (asiatiske pastaark)

1-2 ts olje uten smak (solsikke, soya o.l)
1/2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 ts finhakket rød chili
0,5-1 ts revet sitronskall
1/2 ts ingefær, revet eller finhakket
5 dl kyllingkraft
1 vårløk, i skiver
ca 30 g gulrot og kålhode, finkuttet eller raspet
1 ts saft av lime
1 ts fish sauce
1 ts soyasaus
Frisk, hakket koriander

wonton_steps

Lag dumplingsene først. Won ton-arkene kommer gjerne rett fra frysen. Tin og legg hvert ark for seg på benken. Bland sammen kjøttdeig, løk, hvitløk, salt og blanding med chili, koriander og ingefær. Rør godt sammen. Form 6 små kjøttboller. Legg en bolle på hvert pastaark og brett sammen. Bruk vann eller egg til å lime sammen. Sett til side.

Ta fram en relativt liten kasserolle. Dumplingsene skal trekke i suppen, så det er viktig at det blir litt dybde på væsken. Dette rådet gjelder selvsagt kun når det lages 1 porsjon.

wonton_detalj

Ha oljen i kasserollen og fres hvitløk, chili og ingefær. Ha i resten av ingrediensene og la suppen småkoke i 3-4 minutter. Ta kasserollen av varmen og legg dumplingsene forsiktig i suppen. La de trekke i 3-5 minutter til de er ferdige.

Server med et dryss friske korianderbalder, og kjenn hvordan won ton-suppen varmer deg fra innerst til ytterst!

Inspirasjon er hentet fra Familiekokeboka av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen!

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Middag, SuppeStikkord: , , Bokmerk permalenken.

20 Responses to Won ton-suppe

  1. Tilbaketråkk: Oppskriftsonsdag: Asiatisk mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.