Gulrotkake med stor «G»

Jeg har bursdag i dag og da er det kun én kake som gjelder: Gulrotkake! Helt siden jeg smakte gulrotkake for første gang har det vært favoritten. Og det har vært kaken jeg har tatt med på diverse arbeidsplasser for å feire dagen jeg blir et år eldre. Jeg har variert på oppskrifter og ingredienser, men jeg kommer stadig tilbake til originalen. Oppskriften er ikke min, og den ligner på mange andre jeg har lest opp igjennom. Men for én dag i året er det MIN gulrotkake!

Gulrotkake (26 cm Ø)
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 dl soyaolje
5 dl revne gulrøtter

Ostekrem
100 g smør, romtemperert
200 g kremost naturell, romtemperert
150-200 g siktet melis (mengde kommer an på hvor søt du vil kremen skal være)

Pisk egg og sukker hvitt. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland i olje og gulrøtter. Hell røren i en kakeform og stek på ca 180 grader i 45-50 minutter. Stikk med en stekepinne for å sjekke at kaken er ferdig stekt.

Ostekremen blandes til en jevn røre. Stryk på kaken når den er avkjølt.

 

TIPS 1: Jeg er helt vill og gal etter kremen til denne kaken og derfor lager jeg gjerne dobbel porsjon. Da deler jeg kaken i to lag, legger et lag med krem i midten og resten på toppen.

TIPS 2: Det går fint å benytte Philadelphia Light til ostekremen for å korte litt inn på kaloriene.

En liten kuriositet: I 1999 ble jeg intervjuet av Stavanger Aftenblad til en sak som omhandlet deling av matoppskrifter på mail. Jeg var med fordi jeg hadde fått gulrotkakeoppskriften min på mail, og sendt videre til venner og kjente… Helt revolusjonerende! I know!

Sitat fra artikkelen: Send en oppskrift til dine venner, men ikke bli forbauset om din favoritt gulrotkake spres til resten av verden også.

 

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, KakeStikkord: , Bokmerk permalenken.

22 Responses to Gulrotkake med stor «G»

  1. Tilbaketråkk: “Nutty” gulrotkake | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Kaker, mai og festbonanza - ENEstående MatENEstående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.