Bakst

Birthday delight

Jeg liker egentlig alltid å bake kaker, men det er ekstra gøy når det er til en spesiell anledning. Som i dag, når en god venn av meg har bursdag. Nå vil omstendighetene det slik at vi er på hver vår side av jordkloden, og derfor får jeg ikke overbragt kakene “in person”. Men virtuelle søtsaker kan være vel så gode (det er jo tanken som teller) og de legger seg heller ikke så lett på ribbeina…
Gratulerer med dagen, Jostein!

Black bottom cupcakes (11-12 stk)
Bruk 12-hulls muffinsbrett med papirformer for best mulig form på kakene.
Forvarm ovnen til 170 grader.

Sjokolademuffinsdeig
190 g hvetemel
120 g sukker
40 g kakaopulver
0,5 ts natron
0,4 dl solsikkeolje
1,5 ts hvitvinseddik
0,5 ts vanliljeekstrakt
1,25 dl vann

Sikt mel, sukker, kakao og natron i en stor bolle og bruk en håndmikser på lav hastighet til å blande alt godt sammen. Pisk sammen olje, eddik, vaniljeekstrakt og vann i en annen bolle. Tilsett oljeblandingen forsiktig i melblandingen mens mikseren går, og øk hastigheten når røren begynner å bli tykk. Pass på at alt er godt blandet. Sett papirformene i muffinsbrettet og bruk en skje til å fylle de 2/3 fulle.

Ostekakefyll
140 g kremost naturell
60 g sukker
1 egg
0,5 ts vaniljeekstrakt
En klype salt
100 g melkesjokoladepletter

Bruk kjøkkenmaskin på middels hastighet og visp sammen kremost, sukker, egg, vaniljeekstrakt og salt. Massen skal bli glatt og luftig. Forsiktig rør inn melkesjokoladeplettene til de er jevnt fordelt.

Legg ca 1 spiseskje ostekakefyll på toppen av sjokolademuffinsdeigen. Stek i ca 20-25 minutter, eller til de er faste å ta på og ostefyllet er gyllent. Ikke stek for lenge, da blir ostemassen tørr. La kakene hvile litt før de flyttes på rist for avkjøling.

Nå er kakene klare til å nytes, men om du ønsker en enda mer dekadent versjon, smør på litt kremosttopping…

Kremosttopping
250 g siktet melis
50 g godt smør
125 g kremost naturell

Visp melis og smør sammen i en kjøkkenmaskin. Ha i kremost og kjør på middels hastighet til alt er jevnt og luftig. Ikke visp for lenge for da kan toppingen bli for løs.

Oppskriften er hentet fra The Hummingbird Bakery Kakeboken.

5 Comments

  1. For en fantasi du har. Dette er lekre og morsomme kaker :-)

    Beste mathilsen fra superkokken.no

  2. Disse så bare såååå utrolig gode ut. Fine bilder også :-)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.