Kolakaker

Når man skal starte på den olympiske øvelsen «julebakst» er det viktig å varme opp for å unngå langvarige skader. Jeg har valgt disse enkle, men sabla gode, småkakene som en myk start på det som sikkert kommer til å bli et maraton i kakebaking. Kolakaker har relativt få ingredienser, det blir minimalt med oppvask, og man skal jobbe skikkelig hardt for å få et dårlig resultat. Med andre ord: Let the baking begin!

kolakaker

Kolakaker (ca 40 stk.)

100 g smør
100 g sukker
175 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,75 dl lys sirup

Smuldre sammen smør og sukker i en bakebolle. Tilsett hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland godt. Ha til slutt i sirup og rør sammen til en litt løs masse. Del i 3 emner og rull til fingertykke pølser. Legg pølsene på stekebrett og press flate med fingrene eller håndflaten. Stek i ca 15 minutter på 175 grader.

Kakene er ferdige når de begynner å bli mørke langs kantene. Skjær kakene med en gang de kommer ut av ovnen. Bruk gjerne en pizzakutter. Når de er avkjølte blir de de fine, deilige, sprø julekaker og passer perfekt til kaffepausen kl 14…

TIPS: Det står alltid at man skal bruke usaltet smør i oppskrifter på kaker og cookies o.l. Det blåser jeg i og bruker vanlig meierismør til alt. Til kolakakene brukte jeg sågar Kvitseidsmør. Det var det eneste jeg hadde… Kakene tok ingen skade av det.

PS: I oppskriften jeg har står det «Colakaker». Så fortalte Ina i [kjøkkentjeneste] at de muligens heter «kolakaker» etter det svenske ordet for karamell: kola. Det virket sannsynlig, så jeg byttet. Med «c» eller «k»: kakene smaker digg uansett! Og det er et bedre navn enn «brune pinner»…

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Bakst, SmåkakerStikkord: , , Bokmerk permalenken.

21 Responses to Kolakaker

  1. Tilbaketråkk: Matbloggernes oppskrifter på julebakst

  2. Tilbaketråkk: 7 slag til jul - mine julekakefavoritter - Enestående MatEnestående Mat

  3. Tilbaketråkk: Samling av over 40 slag til Jul - Klar, ferdig, visp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.