Middag, Snacks

Pizzavalgets kvaler: juksepizza på pitabrød

“Hva skal jeg ha på pizzaen i dag?” Stort sett svarer jeg “pepperoni”, men av og til må jeg jo vandre litt bort fra det kjente og kjære. Noen på Twitter foreslo bacon og dadler. Jeg liker jo begge deler, så hvorfor ikke? Men hva slags saus passer best på en slik pizza? Hvit, eller rød? Det er dét som er det store spørsmålet…

Pizza med bacon og dadler på pitabrød

Juksepizza på pitabrød, bacon og dadler

1 stk pitabrød, delt i 2
Rød pizzasaus (evt. ketchup eller salsa)
Hvit pizzasaus
1 stk myk mozzarella (den i lake), i skiver
Bacon i tynne skiver, gjerne ekstra salt
Dadler, i biter
Oregano, kan sløyfes

Sett stekeovnen på 220 grader. Skjær eller klipp pitabrødet i 2 slik at du får 2 bunner. Ha rød pizzasaus på den ene bunnen og hvit på den andre. Skjær mozarellaen i tynne skiver og fordel på de to bunnene. Ha bacon over osten, og strø over daddelbitene. Dryss til slutt litt oregano på toppen (om du vil). For meg blir det ikke ordentlig pizza uten…

juksepizza på pitabrød, med rød pizzasaus
Rød…

Stek pitapizzaene midt i ovnen i 6-7 minutter, eller til osten bobler av glede og baconet er ferdig stekt.

juksepizza på pitabrød, med hvit saus
… eller hvit?

Så gjenstår det bare å smake seg fram til hvilken pizzasaus som passer best. Konklusjonen min er at bacon og dadler passer sabla godt på pizza, uansett saus!

Kommentar: Dette er aller første gang jeg har brukt pitabrød som pizzabunn. Det funker helt fint når pizzanøden er stor og maten vært klart NÅ!. Likevel ville jeg nok foretrukket “skikkelig” pizzabunn.

8 Comments

  1. Pitapizza lagde jeg mye av før, på tide å hente den opp igjen, med mozarella! Jeg liker at du eksprimenterer med bacon og dadler, det høres faktisk ganske godt ut (men så er jeg stor fan av søtt og salt-kombinasjonen). :)

  2. Lurer nesten på om det blir pizza til middag i morgen etter det innlegget her :)

  3. Hva er pizzabrød? Og hvor kjøper man det?

  4. Så kult!
    Dette så veldig godt ut. Takk for tips, i morgen blir det pitapizza!
    Cathrine

    • ENEstående Mat

      Så bra! Pitapizza er en sikker vinner uansett fyll :-) Prøv med fersk mozzarella (den i lake)… Supergodt!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.