Selv om inspirasjonskontoen nylig er fylt opp til randen, ser det litt mer begredelig ut pÃ¥ bankkontoen. Begynnelsen av Ã¥ret kan være tøff. NRK-lisensens skal betales, strømavregningen kommer alltid like overraskende pÃ¥, og alle «kuppene» jeg fikk tak i pÃ¥ januarsalget er i ferd med Ã¥ bli svært sÃ¥ synlige pÃ¥ kredittkortregningen…
Da er «fattigmannssuppe» et billig og godt krydret middagsalternativ: tomatsuppe med linser. Jeg lager gjerne dobbel porsjon nÃ¥r jeg først er igang. Og det beste er at suppa smaker like godt om lommeboka er tom eller ikke.
Fattigmanssuppe (2 porsjoner)
1 dl linser
1 løk, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks tomater
4 dl vann/grønnsakskraft
2 ts spisskummenfrø
2 ts korianderfrø
1 klype tørket chili
Litt solsikkeolje
Salt og pepper
Bløtlegg linsene natten over (eller bruk linser som allerede er vannet ut, fra kartong eller boks). Surr løk og hvitløk i litt olje i en kasserolle. Hell av vannet på linsene og ha de i kasserollen. Tilsett tomatene og halvparten av vannet/kraften. Støt spisskummen- og koriandefrø i en morter. Ha krydderet i suppen og la den småkoke i ca 60 minutter. Tilsett mer kraft underveis om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Servér med godt landbrød.
Oppskriften har jeg fått av min matglade kollega, Marianne.
Tilbaketråkk: Hjemmlagde potetchips; Kylling saltimbocca | matsnakk.com
Tilbaketråkk: Høstlige favorittsupper | Enestående MatEnestående Mat