Fattigmannssuppe

Selv om inspirasjonskontoen nylig er fylt opp til randen, ser det litt mer begredelig ut på bankkontoen. Begynnelsen av året kan være tøff. NRK-lisensens skal betales, strømavregningen kommer alltid like overraskende på, og alle «kuppene» jeg fikk tak i på januarsalget er i ferd med å bli svært så synlige på kredittkortregningen…
Da er «fattigmannssuppe» et billig og godt krydret middagsalternativ: tomatsuppe med linser. Jeg lager gjerne dobbel porsjon når jeg først er igang. Og det beste er at suppa smaker like godt om lommeboka er tom eller ikke.

tomatbasert linsesuppe

Fattigmanssuppe (2 porsjoner)

1 dl linser
1 løk, i biter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks tomater
4 dl vann/grønnsakskraft
2 ts spisskummenfrø
2 ts korianderfrø
1 klype tørket chili
Litt solsikkeolje
Salt og pepper

Bløtlegg linsene natten over (eller bruk linser som allerede er vannet ut, fra kartong eller boks). Surr løk og hvitløk i litt olje i en kasserolle. Hell av vannet på linsene og ha de i kasserollen. Tilsett tomatene og halvparten av vannet/kraften. Støt spisskummen- og koriandefrø i en morter. Ha krydderet i suppen og la den småkoke i ca 60 minutter. Tilsett mer kraft underveis om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Servér med godt landbrød.

Linsesuppe med tomat og spisskummen

Oppskriften har jeg fått av min matglade kollega, Marianne.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under Kjøttfri mandag, Middag, SuppeStikkord: , , Bokmerk permalenken.

16 Responses to Fattigmannssuppe

  1. Tilbaketråkk: Hjemmlagde potetchips; Kylling saltimbocca | matsnakk.com

  2. Tilbaketråkk: Høstlige favorittsupper | Enestående MatEnestående Mat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.