One pot wonder: Gulasj

Jeg er stor fan av mat som lager seg selv, og som krever liten oppvask (det er få ting jeg misliker mer enn oppvask, selv om jeg har oppvaskmaskin). Da er «one pot wonders» tingen. Smakfulle, varmende gryteretter hvor alle ingrediensene spiller på lag og gjør hverandre bedre og bedre jo lenger de får stå og kose seg i gryta. Gulasj, den ungarske nasjonalretten med smak av søt paprika og anisaktig karve, er en slik rett. Og siden den nesten er bedre dag 2 lager jeg dobbel porsjon…

gulasj

Gulasj (2 porsjoner)

ca 300 g rent storfekjøtt, i store terninger
1 stor gul løk, i båter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks tomater
1-1,5 dl kjøttkraft
1 ts paprikapulver
1 rød paprika, i biter
0,5 ts karve
2 middles store poteter, i terninger
2 vårløk, grovt hakket
Olje til steking
Salt og pepper
Rømme (kan sløyfes)

La kjøttet hvile i romtemperatur i ca 30 minutter. Varm opp 1-2 ss solsikkeolje i en stekegryte. Brun kjøttet på alle sider, og krydre med salt og pepper. Ha i løkbåter og finhakket hvitløk og surr i gryten til løken er blank og myk. Kjør boksetomatene en runde i blenderen til det blir en jevn tomatsaus. Ha tomatene, kraft, paprika, paprikapulver og karve sammen med kjøttet og kok opp. La gryten stå å putre for seg selv til kjøttet er mørt, ca 1-1,5 timer.

gulasj med paprika og poteter

Når det er ca 30 minutter igjen til servering tilsettes potetterninger og grovhakket vårløk. Gulasjen er klar når potetene er kokte. Smak til med salt og nykvernet pepper, og servér med en klatt rømme og godt brød.

TIPS: For en mildere og rundere smak, smak til med litt sukker.

Print Friendly, PDF & Email
Arkivert under MiddagStikkord: , , , Bokmerk permalenken.

34 Responses to One pot wonder: Gulasj

  1. Tilbaketråkk: “Miss February” | Enestående Mat

  2. Tilbaketråkk: Vinnerne av Coop-konkurransen!

  3. Tilbaketråkk: Oppskriftsonsdag: Mat som passer til vinteren

  4. Tilbaketråkk: Oppskriftsonsdag: Vintermat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.